Nogomet

Blanc: "Nedostaje nam igrač kao Xavi ili Xabi Alonso"

Ante Dubravac • srijeda, 06.06.2012.
Blanc: "Nedostaje nam igrač kao Xavi ili Xabi Alonso"
Foto: EPA

Nakon što su s uvjerljivih 4:0 savladali Estoniju izbornik francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc naglasio je kako njegovoj momčadi nedostaje iskustva te istaknuo kakav profil igrača bi mu dobro došao.

Dva pogotka Karima Benzeme te po jedan Francka Riberyja i Jeremyja Meneza bili su dovoljni za uvjerljivu pobjedu protiv Estonije u generalnoj probi koju su Francuzi odigrali uoči početka Europskog prvenstva.

Izbornik Laurent Blanc bio je zadovoljan, ali ipak upozorava na jednu stvar: "Uvijek je dobro kada pobijedite, makar se radilo samo o prijateljskoj utakmici, a suparnik nije bio toliko jak. Makar smo pobijedili 4:0, mislim da naša obrana nije bila dovoljno dobra."

"U nekim dijelovima utakmice smo se nalazili u problemima i morali smo u poluvremenu napraviti neke promjene. Nisam zabrinut, ali u neke stvari još uvijek nisam siguran."

Izbornik upozorava i na probleme s kojima se susreće njegova ekipa: "Mi smo mlada momčad koja je još uvijek u stvaranju. Igrači koji bi mogli biti prevaga na sredini terena još uvijek nemaju potrebnog iskustva."

Blanc je konkretno izdvojio dva imena koja opisuju kakav profil igrača mu nedostaje: "Volio bih kada bi u sredini terena imao igrača kakav je Xabi Alonso ili Xavi, netko tko može držati sredinu terena, tko u trenutku zna što želi i donosi prave odluke kao što to rade njih dvojica," zaključio je.

Svoj prvi susret u skupini D Francuzi igraju 19. lipnja protiv Engleske, nakon čega slijede još utakmice protiv domaćina Ukrajine te Švedske.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 19:52
    lol pa kome ne nedostaju takvi igraci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 16:53
    Francuska je premlada ekipa da nešto napravi na Euru! Jednostavno nemaju iskustva! Bit će uspjeh ako prođu skupinu...
    Obrisan korisnik
  • Vugi706.06.2012. u 16:10
    Kakvo majstorsko dodavanje... i još je bio leđima okrenut od protivničkog gola. Duge lopte su mu perverzija. :)
    Vugi7
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 15:10
    E kad bi mi imali jednog takog veznog iz pozadine, koji će čuvat leđa Modriću. Nažalost, takvog nemamo od odlaska N. Kovača :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 14:37
    Svako bi rado uzeo nekoga iz tuđeg dvorišta, jbg. Francuska će bit odlična, igrali su jučer jako dobro, osim malo propuha u obrani na početku. Imao sam osjećaj da mogu poentirati kad žele i kako žele. Definitivno dark horse prvenstva.
    Obrisan korisnik