Nogomet

Vrgorčani još jednom matirali Splićane i stigli na korak do povijesnog naslova

Josip Tolić • srijeda, 06.06.2012.
Vrgorčani još jednom matirali Splićane i stigli na korak do povijesnog naslova

U drugoj utakmici finala doigravanja Prve hrvatske malonogometne lige Vrgorac GTP upisao je drugu pobjedu nad Split Brodosplit inženjeringom, ovaj put na svom parketu pred odlično ispunjenim Domom športova. Nebeskoplavi su slavili rezultatom 4:3, a ključnu je ulogu u pobjedi odigrao bosanskohercegovački reprezentativac Alen Lalić.

Vrgorac GTP - Split Brodosplit inženjering 4:3 (2:2)

1. HMNL, doigravanje, finale, 2. utakmica, Vrgorac, Dom športova, gledatelja: 1.000
Suci: Josip Knezović (Kaštela), Mario Šetka (Ploče), Rino Pavlov (Podstrana)

Strijelci: Lalić 7', 23', M. Marinović 11', Rakušić 32'; Suton 12', Laura 16', Osibov 38'
Žuti kartoni: Bebić 5', Lalić 39'; Suton 34'

Vrgorac GTP: Žarko Luketin, Luka Radalj, Alen Lalić, Ivan Pervan, Denis Mijatović, Maid Ramić, Mijo Marinović, Antoni Bebić, Zoran Rakušić, Duško Martinac (kap.), Božo Gabrić
Trener: Mirko Vrcan

Split Brodosplit inženjering: Josip Bilandžić, Ivan Botić, Ivan Radan, Ivica Osibov (kap.), Josip Suton, Tihomir Novak, Branko Laura, Franco Jelovčić, Dario Marinović
Trener: Mato Stanković

I drugi put u pet dana te peti od ukupno šest ogleda ove sezone momčad Vrgorca nadvisila je branitelja naslova prvaka Hrvatske u futsalu, Split i od povijesnog je naslova najbolje momčadi u zemlji odvaja tek jedna pobjeda.

Nošeni glasnom podrškom svojih Kamenjara, Vrgorčani su sjajno krenuli u susret. Vratar Žarko Luketin zaustavio je pokušaje Branka Laure te Ivice Osibova, a prva ozbiljnija prilika pred splitskim vratima završila je u okviru gola - bio je to udarac Maida Ramića u sedmoj minuti. No, već u sljedećem napadu iskusni reprezentativac BiH Alen Lalić izvodi potez utakmice lobom s centra igrališta, iskoristivši loše postavljanje mladog vratara Splita Josipa Bilandžića, koji mijenja ozlijeđenog Ivu Jukića.

Antoni Bebić, igrač Vrgorca: "Odigrali smo odličnu utakmicu na krilima naših Kamenjara. Ako je ponovimo u petak, Vrgorac će biti novi prvak."

Ivica Osibov, kapetan Splita: "Moramo zbiti redove kako bismo u petak slavili. Još ništa nije gotovo. Ukoliko to uspijemo, tada možemo nešto napraviti i u četvrtoj utakmici u Vrgorcu. Hvala Kamenjarima na ovom prekrasnom ambijentu."

Domaćini su "namirisali krv" i ubrzo postigli i drugi pogodak. Strijelac je bio Mijo Marinović, a asistent Denis Mijatović. Da stvari za goste ne odu u krivom smjeru već nakon prvog poluvremena, pobrinuo se Josip Suton koji je brzinski vratio gol zaostatka izabranicima Mate Stankovića nakon sjajnog prodora Darija Marinovića. Četiri minute prije predaha stvari je na početak vratio Laura iznenadivši Luketina jakim udarcem s 12 metara.

U nastavku je na scenu ponovno stupio Lalić te svojim drugim pogotkom na utakmici smirio domaću publiku. Prolaskom po lijevoj strani otvorio si je prostor za udarac te matirao Bilandžića udarcem kroz noge. Uslijedili su periodi bolje igre, prvo domaćina, a onda i gosta, no rezultat se nije mijenjao do 32. minute, kada su nakon protunapada Zoran Rakušić te Ramić izigrali splitsku obranu, a Rakušić je zabio četvrti pogodak za Vrgorčane i potpuno "zapalio" dvoranu.

Mato Stanković odgovorio je uvođenjem vratara-igrača Tihomira Novaka pokušavši se vratiti u igru. Bez drame nije moglo ni u ovom susretu - Ivica Osibov iskoristio je igrača više dvije minute prije kraja smanjivši rezultat na 4:3, a u posljednjim trenucima susreta Novak je umalo postao junak Splićana kada je snažno odapeo šut izvana, no Luketin krajnjim naporom s gol-linije nije dopustio pogodak i odlazak u produžetke.

Treća utakmica finala na rasporedu je u petak na splitskim Gripama.

Foto: hmnkvrgorac.com

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!