Nogomet

Talijanski izbornik pozvao pričuvnog braniča, Given dobio zeleno svjetlo za Hrvatsku

Josip Piršljin • srijeda, 06.06.2012.
Talijanski izbornik pozvao pričuvnog braniča, Given dobio zeleno svjetlo za Hrvatsku

Hrvatski protivnici u skupini C na Europskom prvenstvu imaju određenih problema s ozljedama igrača. Za Italiju je još uvijek upitan nastup Andreje Barzaglija te je pozvan Davide Astori, dok je za Irsku stigla dobra vijest kako će Shay Given biti spreman za prvu utakmicu.

Italiju je prije početka Eura i dvoboja s braniteljem naslova Španjolskom zadesilo više problema oko sastava. Andrea Barzagli se ozlijedio na prijateljskom susretu protiv Rusije koju su Azzurri izgubili s 3:0, a kao pričuvnog braniča Cesare Prandelli je pozvao Davidea Astorija.

Igrač Cagliarija pridružit će se svjetskim prvacima iz 2006. godine u srijedu, no i dalje će se čekati liječnički nalazi zdravstvenog stanja Barzaglija. Prandelli ima vremena mijenjati konačni popis sve do subote, odnosno 24 sata prije utakmice Italije i Španjolske.

I Republika Irska je imala stanovitih problema s ozljedama igrača, no u utorak je svim navijačima s Otoka stigla dobra vijest. Njihov prvi vratar Shay Given bio je upitan za dvoboj s Hrvatskom zbog ozljede koljena, ali potvrđeno je kako će u nedjelju ipak stati između vratnica na Gradskom stadionu u Poznanu.

"Given je dobro. Mislim kako ga sada više ništa neće moći zaustaviti da istrči na teren u nedjelju. Nije htio na niti jedan način umanjiti naše šanse. On je profesionalac najviše razine i neće biti nikakvog problema da izađe na travnjak i igra protiv Hrvatske", rekao je Alan Kelly, trener vratara u irskoj reprezentaciji.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!