Nogomet

Ukrajinski reprezentativci otrovani hranom, izbornik sumnja u sabotažu

Josip Piršljin • srijeda, 06.06.2012.
Ukrajinski reprezentativci otrovani hranom, izbornik sumnja u sabotažu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Čak deset igrača ukrajinske nogometne reprezentacije otrovalo se hranom prije prijateljske utakmice s Turskom u Njemačkoj, a izbornik Oleg Blohin sumnja u sabotažu.

Jedan od domaćina predstojećeg Europskog prvenstva, Ukrajina, izgubila je posljednji prijateljski susret prije početka natjecanja. U Njemačkoj se susrela s Turskom koja ju je porazila s 2:0, a velikih problema s otrovanjem hranom imalo je čak deset igrača u sastavu Olega Blohina.

"Dogodilo se u Njemačkoj, no nemoguće je otkriti uzroke, svi igrači su jeli drukčiju hranu. Ne znam, možda je to bila sabotaža. Teško da se to sve dogodilo slučajno", izjavio je izbornik ukrajinske reprezentacije.

Unatoč otrovanju igrači Ukrajine bi trebali biti spremi za prvi dvoboj u skupini D protiv Švedske: "Svi su bili na treningu jutros i trčali su, tako da očekujemo kako će biti u potpunosti spremni za prvu utakmicu", rekao je glasnogovornik reprezentacije.

Među igračima koji su osjetili bolove bile su i važne karike u momčadi Blohina. Andrij Ševčenko, Anatolij Tymoščuk i Andrij Voronin su se osjećali vrlo loše i na trenutke ozbiljno zabrinuli svog trenera, ali ipak su se postepeno opravili.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!