Zimski sportovi

Video: Devilsi se prvom pobjedom održali na životu i pokvarili pripremljeno slavlje u Los Angelesu

Ivan Dominik • četvrtak, 07.06.2012.
Video: Devilsi se prvom pobjedom održali na životu i pokvarili pripremljeno slavlje u Los Angelesu

Nakon što su odradili odličan posao pobijedivši u prve tri utakmice zamjetnom razlikom, LA Kingsi su svoj nadmoćan rezultat kompromitirali u četvrtoj utakmici. Na ledu Staples Centra u drugoj utakmici finalne serije u Gradu Anđela slavili su Devilsi te tako smanjili zaostatak na 3-1 u seriji, odgodili ili otkazali proslavu Kingsa te ih spriječili u pokušaju izjednačavanja rekorda Edmonton Oilersa otprije 24 godine...

Novak Adam Henrique uništio je savršenu seriju Kingsa te pokvario sve dobro što je momčad iz Grada Anđela radila tijekom posljednjih tjedan dana.

Kasnim golom je Kanađanin portugalskog podrijetla donio prvu pobjedu u seriji svojoj ekipi, a seriju je ponovno preselio u Newark. Pobjedom su Devilsi spriječili Kingse da još više uđu u povijesne knjige, nego što se u njih već jesu upisali.

Kao i dosad, vrlo čvrsta, teška i tvrda utakmica odvijala se tijekom svih 60 minuta, koje su ovog puta bile dovoljne za odlučivanje pobjednika. U prve dvije trećine pogodaka nije bilo, dok ni isključenja nije bilo. Nešto bolje i agresivnije igrali su gosti kojima se kroz cijelu utakmicu isplaćivala promjena taktike i preslagivanje igračkog kadra.

Petr Sykora i Henrik Tallinder vratili su se u roster "Vragova" te su uvelike pridonijeli slavlju. Ovog puta su, po prvi put u seriji, prvi poveli Devilsi te su vodstvo zadržali do kraja utakmice i pobijedili. U osmoj minuti posljednje trećine je pak ispred Jonathana Quicka u gol dosta spretno skrenuo iskusni Patrik Eliaš, kojem su asistirali Bryce Salvador i Dainius Zubrus.

No, ravno minutu potom, Kingsi su oduševili svoje navijače izjednačujućim golom koji jen bio djelo Drewa Doughtyja s igračem više. Mladi kanadski bek je svladao Martina Brodeura šutom s distance nakon što je bully osvojio Anže Kopitar, a Doughtyju dodao Mike Richards.

Međutim, nepunih pet minuta prije kraja je sve krenulo nizbrdo za domaćine. Već spomenuti rookie u redovima Devilsa, Adam Henrique, pogodio je za novo vodstvo gostiju na asistencije Davida Clarksona i Ukrajinca Alekseja Ponikarovskog. Nakon toga je pitanje pobjednika u potpunosti razriješio Rus Ilja Kovalčuk golom u praznu mrežu 20 sekundi prije kraja susreta. Za osmi pogodak doigravanja popularnom su Kovyju dodali Salvador i Greene.

Svi važni događaji odvili su se u posljednjoj trećini, točnije u zadnjih 12 minuta utakmice, a bitka za Stanley Cup je produžena te će biti nastavljena u Prudential Centru na ledu NJ Devilsa. LA Kingsi su spriječeni da izjednače rekord Oilersa iz 1988. godine od 16 pobjeda u 18 utakmica za osvajanje lige, a sada Kingsi imaju skor 15-3. Quicku se pokvarila statistika u odnosu na Patricka Roya čiji rekord lovi, a u Newarku će Kingsi morati tražiti završetak cijele ove priče.

Očito su se ostvarile riječi Davida Clarksona koji je izjavio kako njegova momčad mora stvarati više "prometa" ispred gola Kingsa, a to im se u ovoj utakmici isplatilo kod gola Eliaša. Devilsi su pokazali karakter te učvrstili činjenicu da serija nije gotova, no iako su šokirali Kingse teško mogu do potpunog preokreta. Međutim, treba pričekati konačan rasplet za potezanje paralela i zaključivanje jer su Devilsi uvijek opasna momčad, a pogotovo kada igraju "očajnički".

NHL, 6. lipnja 2012., finalna serija Stanley Cupa, četvrta utakmica:
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 1:3 3-1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DC07.06.2012. u 23:29
    Izvjesce je pisano anaterski (kao da je doslovno prevedeno s engleskog) i uopce nije u duhu naseg jezika. “Nakon što su odradili odličan posao pobijedivši u prve tri utakmice zamjetnom razlikom, LA Kingsi su svoj nadmoćan rezultat kompromitirali u četvrtoj utakmici.” – Zamjetnom razlikom? Prve... [više na forumu]
    DC
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 15:02
    jos nista nije gotovo, ne vjerujem da Devilsi mogu izgubiti 3 zaredom u svom Prudential Centru a ako smanje na 3-2 moze biti svasta. Istina jest da su Devilsi doma nespretno izgubili ali su jucer na isti nacin pobijedili. Da su Kingsi kojim slucajem prvi poveli (a imali su za to prilika) mislim da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 13:16
    i ja naravno stavio 1x sto me skinulo za pare...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 11:03
    prva dva nes(p)retna poraza bi mogla bit kobna za devilse
    Obrisan korisnik