Nogomet

Iličević bez Eura, vraćen Vrsaljko

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2012.
Iličević bez Eura, vraćen Vrsaljko
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je bez nastupa na Europskom prvenstvu ostao Ivica Oliće poslije ozljede zarađene u susretu s Norveškom, Euro neće vidjeti niti Ivo Iličević. Iličevića će zamijeniti Šime Vrsaljko koji je već na putu prema Poljskoj i njegov dolazak se očekuje već večeras...

Da sve ne bude idealno, tjedan dana uoči početka Europskog prvenstva počeli su se događati prvi problemi. Ivica Olić je u generalvi protiv Norveške zaradio ozljedu i dan kasnije je utvrđeno kako je ona preteške prirode i "Ola" je napustio reprezentativni kamp. Umjesto njega je pozvan Nikola Kalinić.

Novi peh je uslijedio na jučerašnjem treningu. Ivo Iličević je trening napustio zbog ozljede za koju se isprva smatralo kako nije preteška. Bez obzira na ozljedu, izbornik Slaven Bilić bio je uvjeren kako će s Iličevićevim listom biti sve u redu i da će mladi veznjak ostati u konkurenciji za nastup u Poljskoj i Ukrajini. Činilo se kako će eventualno propustiti susret s Irskom, no naknadno biti spreman.

Međutim, dogodilo se ono najgore. Mišić je zadobio rupturu i Iličević ostaje bez Europskog prvenstva.

"Ozljeda je ipak teža nego što smo mislili. Iličević neće nastupiti na Europskom prvenstvu, zatražili smo od Uefe dozvolu za zamjenom igrača i oni su nam je odobrili. Već je kontaktiran Šime Vrsaljko koji je na putu za Poljsku i očekujemo ga večeras oko 19 sati", potvrdio je Bilić.

Iličevićeva ozljeda donekle remeti stvari u hrvatskom taboru, nakon nekoliko dojmljivih nastupa, Iličević je ozbiljno konkurirao za ulazak u startnu postavu, no sada se na njega ne može računati. Pozvan je Vrsaljko koji može pokriti bekovsku poziciju na desnoj strani, a ovaj poziv je zasigurno oraspoložio Vrsaljka koji je nakon rezanja s popisa putnika bio vrlo tužan i razočaran.

"Što se tiče Iličevićevog oporavka, jasno je da na njega ne bi mogli uopće računati na ovom Prvenstvu. Ruptura zahtjeva mirovanje na duže vrijeme i ne bi se oporavio do završetka Prvenstva. Liječnici su poslali dokumentaciju nadležnima te je dozvoljena zamjena. To je za nas veliki hendikep, ali na to ne možemo utjecati", dodao je Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik07.06.2012. u 20:25
    Tko je Ante Erceg?
    lambik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:30
    hahahahha,oce oce lokomotivi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:02
    al nije na mjestu Badelja...a to da ce nazadovati...uvaliti ce njega MAmic nekome ne brini ti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 18:45
    da je on na mjestu badelja vrijedio bi duplo vise i prodo bi se duplo brze,a ovaj ce ostat vjecno u dinamu i nazadovat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 18:12
    Ante Erceg hahaahhaahh sine na cemu si ti....jbt toliko mrzis mamica da si poludio sav od njega
    Obrisan korisnik