Nogomet

Granitna obrana ili lepršavi napad? Krije li se u vama Prandelli ili Van Marwijk?

Sportnet • četvrtak, 07.06.2012.
Granitna obrana ili lepršavi napad? Krije li se u vama Prandelli ili Van Marwijk?

Još je samo nekoliko sati ostalo do početka Europskog prvenstva, a podjednako toliko vremena ostalo je i vama da sastavite svoje ekipe u bet-at-home.com Euro Fantasyju i aktivno se priključite nogometnoj groznici koja će zahvatiti Hrvatsku.

Maarten Stekelenburg - Vedran Ćorluka, Alvaro Arbeloa, Philipp Lahm, Ashley Cole - Ashley Young, Sami Khedira, Raul Meireles, Niko Kranjčar - Karim Benzema, Aleksandr Keržakov u početnom sastavu, dok priliku s klupe čekaju Shay Given - Lukasz Piszczek - Rasmus Elm - Luuk de Jong

Zanimljiva ekipa? Što mislite, kakav bi uspjeh ova skupina igrača ostvarila na travnjaku? No, za vas je ipak važnije na koji način bi vama upravo ovih 15 igrača moglo donijeti pobjedu u prvom kolu bet-at-home.com Euro Fantasya.

Naravno, ovo je samo jedna od tisuća mogućnosti na koji od način možete sastaviti svoju ekipu. Zato, nemojte da vam drugi sastavljaju momčad, prihvatite se tipkovnice, odaberite formaciju, taktiku i svojih 15 junaka i krenite u izborničku avanturu koju vam pruža bet-at-home.com Euro Fantasy.

Vjerojatno već sve znate, ali nije na odmet ponoviti osnove. bet-at-home.com Euro Fantasy je online igra u kojoj natjecatelji, u skladu s pravilima, biraju stvarne igrače iz reprezentacija koje nastupaju na Europskom prvenstvu u svoju momčad koja na temelju stvarnih utakmica i igračkih učinaka prikuplja bodove sukladno pravilima i uvjetima sudjelovanja. Svaki korisnik može sastaviti neograničen broj ekipa, a svi sudionici mogu se natjecati i u javnoj Sportnet ligi, ali i u neograničenom broju privatnih liga, koje sami kreiraju.

Slika 2 od 2.

Natjecanje je podijeljeno u šesto kola prva tri odigrat će se za vrijeme natjecanja reprezentacija po skupinama, dok su tri osigurana za četvrtfinale, polufinale i finale, kada će i biti objavljen ukupni pobjednik. No, svoju momčad morate spremiti kao konačnu (ispravnu) za naredno kolo do pola sata prije početka prve utakmice tog kola, što je za prvo kolo bet-at-home.com Euro Fantasy u petak u 8. lipnja u 17.30 sati, a tako će biti pred početak svakog novog kola.

U svoju momčad birate 15 igrača, od kojih su četiri zamjene, za svaku od pozicija po jedna (golman, obrana, veza, napad). Vaša momčad može igrati u jednoj od četiri ponuđene formacije, a na raspolaganju vam je budžet od milijun eura u prva četiri kola, dok se taj iznos u posljednja dva, odnosno petom i šestom, povećava na 1.200.000 eura. U prva tri kola u ekipi smijete imati najviše dva igrača iz iste reprezentacije, u četvrtom kolu po tri, u petom kolu (polufinale) pet igrača, dok su u posljednjem šestom kolu (finalna utakmica) osam igrača s istim reprezentativnim dresom može naći u vašoj momčadi.

Nema ograničenja...

...niti u formaciji, jer se taktika može mijenjati iz kola u kolo, neograničeni broj puta, no, što je još važnije, niti u broju transfera, jer svaki natjecatelj prije početka natjecanja, ali i između svakog kola može neograničen broj puta mijenjati momčad, odnosno napraviti transfere, koji moraju biti obavljeni najkasnije do pola sata prije početka prve utakmice narednog kola. U istom vremenskom razdoblju igrači imaju pravo u prvu momčad ubaciti bilo koje igrače s klupe, a u skladu s izabranom taktikom, što se u novom bet-at-home.com Euro Fantasyju radi jednostavnim povlačenjem mišom, laganim drag & dropom.

Velika prednost za vas je i novina kako igrači s klupe aktivno sudjeluju u bet-at-home.com Euro Fantasyju, ako neki od igrača iz početne jedanaestorice nije niti na koji način bodovan u tom kolu (ako npr. ne zaradi žuti karton dok sjedi na klupi) pa ako u zamišljenom sastavu s početka priče Bilić umjesto Ćorluke u posljednji trenutak odluči staviti Buljata, vama na klupi u niskom startu čeka branič Piszczek, koji će vam se (na vašu sreću) uključiti u bodovanje...

Tko s kim, kako, kada i što je najvažnije, zašto...?

Samo natjecanje u petak u 18 sati (na zaboravite kako vremena za ispravno spremanje svoje ekipe imate do pola sata prije početka svakog kola) otvorit će jedni od domaćina, Poljaci, u dvoboju s našim poznanicima iz kvalifikacija, Grcima, dok će u skupini A Rusija i Češka odlučivati o bodovima na travnjaku. U skupini B u subotu vidjet ćemo i prvi pravi derbi, jer Portugal dolazi na noge aktualnim doprvacima Nijemcima, a Nizozemci će pokušati opravdati ulogu favorita protiv Danaca. Nadamo se kako se Hrvati i Irci neće nadmetati koja će od reprezentacija zabiti manje pogodaka, u nedjelju u večernjem terminu. Španjolci će u obranu naslova krenuti protiv uzdrmanih Talijana. Prvo kolo bet-at-home.com Euro Fantasyja zaključit će u ponedjeljak drugi domaćin, Ukrajina, u dvoboju sa Šveđanima, prije kojih će na travnjak Englezi i Francuzi, u još jednom epskom nogometnom obračunu.

Pazite na osobne podatke

Nemojte zaboraviti da sudjelovati u bet-at-home.com Euro Fantasyju mogu samo registrirani članovi Sportnet kluba no, što je još važnije, ukoliko želite konkurirati za nagrade, u trenutku početka igre morate imati valjano unesene sve osobne podatke. Stoga, obratite pažnju i na ovaj važan detalj.

Uvijek imajte na umu koje reprezentacije će međusobno odmjeriti snage, jer bodovi se ne dobivaju samo zbog učinka pojedinih igrača na travnjaku (postignutih golova, asistencija, dobivenih crvenih, odnosno žutih kartona...) nego je i bitno kako će pojednia reprezentacija odigrati na travnjaku. Ukoliko smatrate da se talijanskoj obrani crno piše protiv aktualnih prvaka Španjolaca pa kako ih niti (pre)skupi Buffon neće spasiti, Vama će njegovo ime u ekipi smanjiti financijski manevarski prostor za angažman drugih igrača, a bodoveni učinak možda vam i neće biti zadovoljavajući.

Jer, ako naprimjer mislite kako Hrvatska "niti da dva dana napada irski obrambeni blok neće uspjeti postići pogodak", bolja investicija za ukupni bodovni učinak bit će vam postavljanje Givena na vrata vaše ekipe.

Ista stvar je i s ostalim igračima, braničima, veznjacima i napadačima, jer neki igrači, koji nominalno imaju i manju vrijednost, puno su važniji, efikasniji i korisniji za svoje reprezentacije, od nekih razvikanih zvijezda.

Vratari i braniči - ključ uspjeha?

Vratarska krema dolazi iz glavnih favorita prvenstva. Cijenom i kvalitetom na vrhu je Casillas, odmah iza su Neuer i Buffon pa Čech, Hart, Lloris, Stekelenburg, no svakako obratite pozornost na čuvare mreže koji su prvi izbor u reprezentacijama koje primaju manje golova, poput Grka Tzorvasa, već spomenutog odličnog Givena ili Rusa Akinfejeva ili Malafejeva, ovisno koji će od njih dobiti priliku. Upitajte na ulici prvu Ruskinju na koju naiđete i provjerite koji će od njih biti prvi vratar...

Kao stupovi obrane, ali i kao igrači koji bi vam mogli donijeti žetvu bodova na bet-at-home.com Euro Fantasyju na izbor imate od Coentraoa, Piquea i Ramosa, do Terryja, Evre, Chiellinija ili Lahma. Uvijek se mazohistički možete odlučiti za Portugalca Pepea, a s Grcima Papadopoulosom ili Torossidisom na terenu uvijek se možete nadati malom broju primljenih pogodaka. Schildenfeld ili Šimunić rezervirani su za one s naglašenim domoljubnim nabojem, dok bi njemački dvojac Badstuber - Boateng mogao opravdati uloženi novac, baš u njemačkom racionalnom i pouzdanom stilu...

Što je napad bez veze...?

Izbacite uljeza: Ribéry - Sneijder - Özil - Xavi - Iniesta - Modrić - Müller. Kod veznjaka ćete sigurno imati najveći izbor i sigurno će biti teško odlučiti se na koga želite potrošiti svoj budžet. Možda su vam draži senatori Van Bommel, Gerrard ili Pirlo, a možda povjerenje ukažete Dancu Eriksenu, Nijemcima Götzeu, Reusu ili Rusu Džagojevu, jednoj od mladih snaga i mogućih zvijezda Eura pred vratima.

Prva violina bet-at-home.com Euro Fantasyja je Portugalac Cristiano Ronaldo, od kojeg se očekuje da na svojim leđima, nakon trofejne, ali i naporne sezone, povede svoju reprezentaciju prema drugom krugu?

Odmah do njega po količini novaca koje ćete morati izdvojiti je i Wayne Rooney, ali otkrit ćemo vam jednu tajnu, ali obećajte da nećete vijest širit dalje: Rooney zbog crvenog kartona nema pravo nastupa u prve dvije utakmice za Engleze na Euru, stoga, potpuno je nepotrebno naglasiti kako nekakve koristi od njega u sastavu nećete imati. Sve do njihova dvoboja s Ukrajincima u trećem kolu skupine D, odnosnom trećeg kola bet-at-home.com Euro Fantasyja.

Slika 1 od 1.

Izbor na kraju ostaje na vama... Van Persie ili Robben, Gomez ili Ibra, Lewandowski ili Aršavin, Klose ili Podolski, Ševčenko ili Voronin. Kombinacije su nebrojene, a puno toga ovisi i kojom formacijom odlučite zaigrati. Izostanak Rooneyja mogao bi iskoristiti Andy Carroll, možda. No, možda bi vam se moglo isplatiti forsiranje manje skupih igrača, koji su važni za svoje reprezentacije ili koji bi mogli iz drugog plana dobiti priliku, i iskoristiti je...

...poput Eduarda da Silve ili Robbieja Keana?

Naravno, sve ovo pada u vodu, jer u bet-at-home.com Euro Fantasyju vi ste izbornici i nemojte da vam ulica sastavlja ekipu.

Nagrade, nagrade...

Vaš cilj je kroz izvedbe vaših odabranika na terenu prikupiti što veći broj bodova, kojima vaša ekipa ulazi u poredak zajedničke, javne Sportnet lige. Svako od šest spomenutih kola imat će pobjednika, ekipu s najviše osvojenih bodova ( u slučaju da ekipe imaju isti broj bodova, prednost ima ona s manje utrošenim budžetom, odnosno, ako su i tu poravnate, ona s manje napravljenih transfera).

Kao što smo vas već i navikli, razmazili, za pobjednike bet-at-home.com Euro Fantasyja spremne su i vrijedne nagrade. Pobjednik svakog kola tijekom natjecanja dobit će 50 eura na kladiteljskom računu kladionice bet-at-home.com, dok će ukupni pobjednik, osim titule najboljeg izbornika, osvojiti i glavnu nagradu, LCD televizor.

Dakle, još je samo nekoliko sati ostalo do početka Europskog prvenstva, a bet-at-home.com Euro Fantasy učinit će vam ga još zanimljivijim i uzbudljivijim. Registrirajte se što prije i krenite u zabavni svijet izborničkog posla, nakon čega ćete i sami moći procijeniti koliko je taj posao lagan ili pak težak i stresan.

Za ostvarenje kvalitetnog rezultata, uz dobro odrađene visinske pripreme, od izuzetne važnosti bit će vam i praćenje svih aktualnih vijesti iz pojedinih reprezentativnih tabora. Ozljede, forma, rezultati, izvještaji, analize, najave, komentari...sve to, ali i još puno više, pronaći ćete na stranicama Sportneta posvećenim Europskom nogometnom prvenstvu.

Sretno Hrvatskoj u Poljskoj, a još više sreće, znanja i izborničke mudrosti želimo Vama, dragi igrači. Uživajte u Europskom nogometnom prvenstvu i novom bet-at-home.com Euro Fantasyju.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 12:03
    cole,coruluka,lahm,arbeloa hm? zar to sve nisu prirodno bocni igraci? ko bi igrao stopera arbeloa i corluka ?hm..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 00:03
    Sastav nije ispravan haha, ne možeš imat' više igrača iz iste reprezentacije ;) hehehe
    Obrisan korisnik