Nogomet

Podolski: "Njemačka će pobijediti Portugal 2:0"

Lovro Štrbinić • petak, 08.06.2012.
Podolski: "Njemačka će pobijediti Portugal 2:0"
Foto: Davor Sajko

Drugog dana Europskog prvenstva na rasporedu je zanimljiv ogled između Portugala i Njemačke. Elf u taj susret ulazi kao favorit, Portugalci im žele pokvariti planove, a Podolski prognozira rezultat susreta...

Skupina B Europskog nogometnog prvenstva već je nakon ždrijeba postala izuzetno zanimljiva neutralnim promatračima, a već prvo kolo donosi poslasticu. "Koplja će ukrstiti" Portugal i Njemačka u borbi za prve bodove na turniru, a Lukas Podolski otkrio je koga se najviše pribojava, kao i kakav ishod očekuje.

"Ronaldo spada među najbolje na svijetu i moramo ga zaustaviti. Uspjeli smo to zadnji put kada smo igrali protiv Portugala i uspjet ćemo ponovo u subotu. Moramo biti agresivni, smesti ga nekim grubljim prekršajima", rekao je napadač Elfa u najavi susreta.

Potom je i jasno poručio da unatoč svemu nimalo ne dvoji u pobjedu. "Jedna stvar je sigurna, imamo dovoljno igrača s velikim potencijalom. Njemačka će pobijediti Portugal 2:0", zaključio je Podolski.

Inače, za Nijemce će zaigrati i Bastian Schweinsteiger, iako je donedavno veznjak Bayerna bio pod znakom upitnika zbog ozljede. "On je vrlo važan za nas. Imao je nekih manjih ozljeda posljednjih mjeseci i sada moramo vidjeti koliko je spreman za subotu", izjavio je Poldi o svom reprezentativnom suigraču.

Na kraju, poslao je jasnu poruku o važnosti dobrog ulaska u Euro: "Ako pobijedimo, to će nas nositi kroz cijeli turnir, a ako izgubimo, onda ćemo odmah biti pod pritiskom."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 11:40
    njemacka-portugal 1-2
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 10:21
    Elf je jedan od favorita turnira tako da i njima puno je bitna ta prva utakmica.Pogotovo što im je grupa strašna.
    Obrisan korisnik