Ostali sportovi

Najbolji europski odbojkaši na pijesku stižu u Umag

Sportnet • subota, 09.06.2012.
Najbolji europski odbojkaši na pijesku stižu u Umag

U tjednu od 13. do 17. lipnja Umag postaje središte europske odbojke na pijesku i ugošćuje odbojkaše koji će se boriti za osvajanje titule pobjednika Umag BVB Opena. Riječ je jednom od pet prestižnih ovogodišnjih CEV Beach Volley Satellite turnira. Sjajna lokacija, izvrsni uvjeti kojima su lani posvjedočili sudionici Swatch FIVB Svjetskog prvenstva za mlade do 19 godina i bogat nagradni fond privukli su rekordan broj od 74 tima koji će se boriti za ulazak u glavni turnir.

Nakon kvalifikacijskog turnira koji počinje u srijedu, 13. lipnja bit će poznata 24 tima koja ulaze u glavni turnir s početkom u petak, 15. lipnja. Glavni turnir igra se na dva terena po sistemu dvostruke eliminacije. Prijavljeni su timovi iz Austrije, Belgije, Bugarske, Cipra, Češke, Danske, Finske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Švicarske, Turske i Ukrajine. Priliku da Hrvatsku predstavljaju u glavnom turniru imaju Boras/Zeljković, Dellorco/Križanović, Gracin/Đorđević, Mudrovčić/Ravnjak, Perić/Nojić i Žukovski/Žukovski.

Hrvatska odbojka na pijesku ima bogatu povijest, a već nekoliko puta smo se iskazali kao vrhunski domaćini CEV i FIVB turnira. Umag je lani ugostio Swatch FIVB Svjetsko prvenstvo za mlade do 19 godina za čiju su pripremu organizatori, agencija MPG i Hrvatski odbojkaški savez, primili brojne pohvale FIVB-a. Time su zaslužili povjerenje Europske odbojkaške federacije (CEV) za organizaciju ovogodišnjeg turnira koja Umag promovira u središte hrvatske odbojke na pijesku. Jedan od ključnih faktora za to svakako je podrška Grada Umaga, Turističke zajednice Umaga te Istraturista.

Fokus je na stvaranju odličnih uvjeta za odbojku na pijesku pa je Grad Umag uložio u izgradnju dva terena, dok je tvrtka Istraturist financirala još dva, što omogućava igranje odbojke na pijesku tijekom cijele godine, kad god su dobri vremenski uvjeti. Time se Umag nameće i kao idealna lokacija za pripremu odbojkaških ekipa. Kvalitetni smještajni kapaciteti Istraturista u neposrednoj blizini kompleksa Stella Maris u kojem su smješteni tereni, ugodna klima, odlična prometna povezanost i istarska gostoljubivost čine Umag sjajnom lokacijom za sportaše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 16:52
    i više nego atraktivan turnir
    Obrisan korisnik