Nogomet

Pletikosa: "Ulijevam braničima više samopouzdanja, a nadu nam nitko ne može uzeti"

Borna Rupnik • subota, 09.06.2012.
Pletikosa: "Ulijevam braničima više samopouzdanja, a nadu nam nitko ne može uzeti"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska će vrata na Europskom prvenstvu čuvati iskusni Stipe Pletikosa, koji se također nada će dobar rezultat protiv Iraca reprezentaciji dati dodatni vjetar u leđa...

"Naš je ponos naša snaga", piše na autobusu hrvatske reprezentacije u Poljskoj, koja je u subotu stigla u Poznan, gdje će u nedjelju odmjeriti snage s Republikom Irskom u prvom kolu skupine C Europskog prvenstva.

"Za sve se utakmice uglavnom jednako pripremam, s obzirom da imam dosta reprezentativnog iskustva. Nervoze koju sam osjećao prije deset godina više nema. Normalno se pripremam, ulijevam braničima više samopouzdanja. Što se mene tiče, bit ću potpuno spreman i učinit ću sve da zaustavim irske napadače".

"Taj na slogan motivira, kao i samo igranje za hrvatsku reprezentaciju. Nakon osamostaljenja, nogometna reprezentacija odražava nacionalni duh Hrvatske, cijela se zemlja izražava kroz utakmice. Znamo se nositi s time", obrazložio je za Uefu prvi čuvar mreže, Stipe Pletikosa.

Svi se slažu kako će ishod prve utakmice protiv Iraca uvelike usmjeriti hrvatski nastup na Europskom prvenstvu. Ni Pletikosa ne razmišlja drugačije.

"Pobijedimo li, imamo veliku priliku proći dalje. Ako prođemo dalje, sve je moguće. Spremni smo, koncentrirani i u dobroj formi nakon treninga. Irska je snažan protivnik, nije izgubila u 14 utakmica zaredom i bit će im teško zabiti gol. Zabijemo li prvi, bit će to poput zlatnog gola, tada ćemo biti na pragu sjajne predstave", kaže.

Pletikosa je iz prve ruke upoznao nogomet u Engleskoj, gdje igra većina irskih reprezentativaca. "Prva mi je asocijacija njihov mentalitet, koji je fantastičan na svakoj utakmici, na svakom treningu. Rođeni su uvjerenju da nikada ne odustanu, uvijek se bore za kraja, za svaki centimetar terena i idu na svaku loptu. Srećom, i neki naši igrači igraju u Engleskoj i suprotstavit ćemo se takvom irskom stilu igre".

"Nitko nam ne može uzeti nadu. Vjerujemo u najbolji mogući rezultat i u pobjedu nad Irskom, koja će nam pomoći doći do četvrtfinala", zaključio je vratar hrvatske reprezentacije i ruskog Rostova.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatinac8810.06.2012. u 10:45
    UVIJEK VJERNI TEBI
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 07:04
    Najjači su mi ovi što "pljuju" po reprezentaciji. Optužuju Bilića kako traži alibi, a "pljuvanjem" to sami čine. Aloo, to je jedina reprezentacija koja na EURU predstavlja Hrvatsku, nema druge, naša je. Dajte jednom podršku tim momcima. Kakvi su takvi su, ali su naši! Očito neki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 23:48
    vrlo skroman kao i uvijek... a skromne su mu i vratarske vještine...da nema tog tovarskog lobija, ne bi pletikosa prismrdio reprezentaciji nikad nakon onog brukanja protiv ekvadora (dobio gol posredini gola)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 18:16
    nece igrati Irci bunker...oni u nama vide priliku za prolaz...ne vjerujem da ce igrati na x...ali mislim da ce upravo tako zavrsiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 16:56
    ja bih vec otpisao ovo prvenstvo da nemamo Pletu u formi posto nam je obrana klimava sa Simunicem i Shifom i Vidom i ostalima, makar je bitnije razbit irski bunker
    Obrisan korisnik