Nogomet

Video: Fenomenalni Messi se ne misli zaustaviti, s tri je pogotka srušio Brazil

Damir Žbulj • nedjelja, 10.06.2012.
Video: Fenomenalni Messi se ne misli zaustaviti, s tri je pogotka srušio Brazil
Foto: EPA

U sjeni Europskog nogometnog prvenstva, na drugom kraju svijeta, na stadionu u New Jerseyu snage su u prijateljskoj utakmici odmjerili najveći rivali, nogometaši Argentine i Brazila. U fenomenalnom okršaju, uz nekoliko preokreta rezultata, gdje je publika vidjela čak sedam pogodaka, ali i dva crvena kartona, Argentinci su, uz hat-trick Lea Messija, stigli do pobjede u samoj završnici susreta...

Sigurno ste se pitali što ostale svjetske nogometne zvijezde rade dok se u Poljskoj i Ukrajini odvija europska nogometna kontinentalna smotra? Argentina i Brazil iskoristili su slobodan termin kako bi odigrali prijateljski susret u New Jerseyju, na stadionu MetLife, pred gotovo 82 tisuće gledatelja, a dvoboj ovih velikih sportskih suparnika ponudio je okršaj s pregršt golova. Naravno, istaknuo se, a tko bi drugi nego, Lionel Messi, koji je svoj hat-trick zaokružio fantastičnim pobjedonosnim pogotkom za 4:3, pet minuta prije kraja utakmice.

Argentinski izbornik nije pretjerano eksperimentirao sa sastavom, priliku su od prve minute dobili oni gotovo oni najbolji koji su mu u ovom trenutku na raspolaganju. Tako se na vratima našao Sergio Romero, obrambeni red uz Garaya i Zabaletu, sastavio je s Clemente Rodriguezom iz Boce te Federico Fernandezom iz Napolija. Zaigrali su još i Mascherano, Gago, Jose Sosa te Di Marija, magični Messi te Gonzalo Higuain.

S druge strane Menezes je ipak malo više iskoristio dvoboj za poneku dodatnu provjeru kadra. Našlo se tu mjesta za Juana, Marcela, Hulka Sandra ili Neymara, ali su zaigrali i igrači poput vratara Santosa Rafaela te igrača iz brazilske lige Oscara, Romula. Priliku je od prve minute dobio i napadač Leandro Damiao, a nije mu bio na raspolaganju ozlijeđeni branič Milana Thiago Silva

Od prve minute bila je to jedna otvorena utakmica u kojoj su se prilike nizale na obje strane terena, a bolje otvaranje ipak us iskoristili Brazilci, koji su u 21. minuti dvoboja poveli preko Romula, nakon što je argentinska obrana loše reagirala na ubačaj Neymara.

Argentina je izjednačila nakon pola sata igre, kada je odličnu loptu u prostor, hladnokrvno iskoristio Messi, za poravnanje na 1:1. Fenomenalni Messi samo je tri minute kasnije iskoristio jedno dvostruko proigravanje s Di Marijom, istrčao sam ispred vratara Brazila, zaobišao ga te poslao loptu u mrežu za vodstvo Argentine. Imao je Brazil priliku poravnati rezultat do poluvremena, ali s 2:1 odlazi se na odmor.

Otvoreno se krenulo i u nastavku, a prilike su s jedne strane promašivali Hulk, dok je s druge neprecizan bio Di Marija. Brazil je pokazao kako i njegovi reprezentativci znaju odigrati lijepu i kombinatornu akciju u 56. minuti, kada je na Leandro Damiao asistirao za Oscara, koji izlazi ispred argentinskog vratara za 2:2.

Zaredali su izbornici tada i s izmjenama, priliku su do kraja kod Argentine dobili i Kun Agüero te Lavezzi, dok je kod Brazila, između ostalih, priliku dobio i Alexandre Pato. Uskoro su Menezesovi izabranici stigli i do nove prednosti, jer je Hulk, nakon ubačaja iz kuta Neymara u 72. minuti, iskoristio veliku vratarsku pogrešku i postavio rezultat na 3:2.

No, uzvratili su Argentinci istom mjerom samo četiri minute kasnije, pogotkom iz kornera, kojeg je glavnom postigao branič Federico Fernandez. Ovaj fantastičan dvoboj pun preokreta zaključio je Messi, fenomenalnim, neobranjivim, majstorskim udarcem izvan kaznenog prostora, nakon solo prodora, kojim je poslao loptu u sam gornji vratarev desni kut, za konačnih 4:3.

Do kraja dvoboja, nakon međusobnog obračuna, uspjeli su isključenja i crvene kartone zaraditi Marcelo i Lavezzi, ali niti to nije uspjelo staviti mrlju na ovu fantastičnu predstavu, ali i još jednu briljantnu izvedbu argentinskog nogometnog virtuoza, koji je još jednom pokazao zašto je najbolji nogometaš današnjice.

Prijateljska nogometna utakmica:
Argentina – Brazil 4:3
(Messi 31', 34', 85', Fernandez 76' / Romulo 23', Oscar 56', Hulk 72')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 17:45
    Gledao komplet utakmicu. Najpoštenije bi bilo da je završilo, npr. 7-7! Sjajna propaganda nogometa i elementarnog neznanja komentatora na kanalu Arene. One nebuloze o momčadima na Olimpijadi u Londonu... Nevjerojatno, barem je netko (od njegovih) u poluvremenu mogao reagirati i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 16:57
    Nedavno je i sam bio toliko ugodno iznenađen sa novim odnosom Argentinskih navijača prema njemu da su vjerovatno ove nove dobre igre plod tih okolnosti.Sada su Argentinski navijači iza njega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 16:53
    Konačno je počeo pružati i zapažene igre i za gaučose.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 15:40
    Julio Cesar, Dani Alves, Lucio, Maicon, Luiz Gustavo, Kaka, Ramires, Anderson, Renato Augusto, Jonas, Robinho, Nilmar - samo neki koji nedostaju. Ovo im je olimpijska selekcija, utoliko nisu baš tako osrednji kako se veli.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 12:10
    evo sto ronaldo jucer nije doso na utakmicu gledao messija i divio se
    Obrisan korisnik