Nogomet

Bilić: "Nema zamjerke, ali možemo još korak više i korak bolje"

Sportnet • nedjelja, 10.06.2012.
Bilić: "Nema zamjerke, ali možemo još korak više i korak bolje"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon lijepe i vrijedne pobjede Hrvatske nad Republikom Irskom svoje su prve dojmove ponudili strijelci Mario Mandžukić i Nikica Jelavić te izbornik Slaven Bilić...

Mario Mandžukić i Nikica Jelavić pokazali su se ubojitim tandemom te su u Poznanu iza leđa Shaya Givena smjestili tri lopte. Mandžukić prvu i posljednju, a Jelavić drugu.

"Sve smo napravili što nam je trener Bilić rekao. Napali smo ih, pritisnuli, i sada smo prvi u skupini, samopouzdani smo i već se okrećemo Italiji", izjavio je Jelavić za HTV odmah poslije utakmice.

"Želimo s tri boda u toj utakmici riješiti pitanje prolaza", dodao je napadač Evertona.

Izbornik Slaven Bilić prokomentirao je nekoliko ključnih pojedinosti s utakmice, istaknuvši kvalitetno odrađene pripreme: "Spremali smo se isključivo za Irsku, malo Italiju i nimalo za Španjolsku. Mislim da je utakmica bila dobra za gledati i za neutralne promatrače. Pridržavali smo se plana i zaslužili pobjedu".

Pogoci su, složio se, pali u pravim trenucima. "Kao u Istanbulu", usporedio je Bilić, "a irski je pogodak i naša pogreška, makar i njima treba pripisati zasluge. Ti su prekidi njihova snaga, oni će napraviti probleme i Italiji i Španjolskoj. Nemoguće ih je potpuno anulirati. No, imao sam osjećaj da ćemo kad-tad zabiti".

"Možemo još korak više i korak bolje. Nema zamjerke na današnju izvedbu, ali možemo više čuvati loptu, primjerice. Protiv Italije i Španjolske će biti drugačije, ali te dvije momčadi nam više odgovaraju", dodao je Slaven Bilić.

Nekoliko je riječi posvetio i susretu Italije i Španjolske, koji je završio 1:1, bez pobjednika: "Italija nije igrala ni bolje ni gore nego u kvalifikacijama, oni su moderni, fenomenalni, čak se i previše poigravaju. Prandelli ih je uspio psihološki pripremiti"

Drugi hrvatski strijelac, Mario Mandžukić, rekao je poslije susreta: "Radio sam maksimalno na pripremama, rekao sam da jedva čekam da počne EP, i kao i svi ostali, dao sam sve od sebe".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 00:27
    eto kako Srna pozrtvovno i dobro igra Srna kada igra iza, a ne u obrani ;) to je bio onaj stari
    Obrisan korisnik
  • Tonco10.06.2012. u 23:40
    bilicu majstore, odvedi nas do krova europe!
    Tonco