Nogomet

Kranjčar: "Taktika našeg izbornika je 'upalila', spremni smo ostaviti dubok trag na ovom EP-u"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.06.2012.
Kranjčar: "Taktika našeg izbornika je 'upalila', spremni smo ostaviti dubok trag na ovom EP-u"
Foto: Kristijan Komarica

O hrvatskoj pobjedi u Poznanu govorili su i Niko Kranjčar i Gordon Schildenfeld, koji vjeruju kako je Bilićeva momčad uistinu odradila dobar posao protiv Iraca...

"Bila je to odlična utakmica", rekao je Niko Kranjčar, koji je protiv Republike Irske zaigrao u drugom poluvremenu, kada je trebalo sačuvati stečeno vodstvo 3:1.

Gordon Schildenfeld: "Mislim da imamo pravo biti zadovoljni igrom u obrani, neutralizirali smo Irsku. Znali smo da će igrati na duge lopte i mislim da smo dobro reagirali. Što se tiče starta na Keanu, on je pokušavao iznuditi taj jedanaesterac i padao je na mene, a netko od sudaca vjerojatno bi uočio da je stvarno bio prekršaj".

Slavlju se nema što prigovoriti, dodao je novi član ukrajinskog velikana, Dynama iz Kijeva: "Mislim da smo dominirali svih 90 minuta i zaslužili pobjedu. Atmosfera je bila odlična, a od prve smo do zadnje minute davali sve od sebe, to smo morali činiti. Mislim da je naša klasa bila očigledna".

"Taktika našeg izbornika je 'upalila', a vjerujemo u cijelu momčad, ne samo u 11 igrača. Zajedno s Bilićem, spremni smo ostaviti dubok trag na ovom Europskom prvenstvu", dodao je.

Sama pobjeda protiv Irske neće zadovoljiti hrvatske apetite, naglasio je Niko Kranjčar: "Došli smo u Poznan učiniti ono što moramo, pobijediti u prvoj utakmici protiv Irske. Bili smo favoriti, a sada nas čekaju teški ogledi protiv Italije i Španjolske, u kojima nećemo biti favoriti".

"Međutim, već smo pokazali na prijašnjim natjecanjima da se možemo nositi s njima. Budemo li igrali kao protiv Irske, možemo do novih pobjeda", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 19:02
    Ajde ne laprdaj, prvo poluvrijeme smo ih gazili, drugo je već bilo mlitavije ali svejedno za prvu utakmicu u kojoj smo morali pobijediti, ok! Spominješ suca, a zaboli me đoko za krive procjene i odluke, koliko su samo nama do sada takvih penala "zaboravili" suditi ! Uopće me ne brine pristup... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom11.06.2012. u 17:09
    Govorilo se i za Ćiru da je lud kad je govorija da smo najbolji i da idemo po naslov
    The Phantom
  • Torca-Dubrava11.06.2012. u 16:52
    Bravo..........Vatreni.....idemo na Azzure
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 15:55
    Dečki, učinili ste nas ponosnima. Dali ste sve od sebe, odigrali sa srcem, i to je najvažnije. Na tome vam hvala. A pobjeda je došla kao poklon vašem trudu. Dajte sve od sebe protiv Italije, to je sve što od vas tražimo! Iznad svih - Hrvatska!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 12:55
    Eh da je jos Spanjolska dobila Italiju, ali nema veze, idemo ih dobit i osigurat 1/4!!
    Obrisan korisnik