Zimski sportovi

Treća sreća LA Kingsa, Devilsi se nemaju namjeru predati

Ivan Dominik • ponedjeljak, 11.06.2012.
Treća sreća LA Kingsa, Devilsi se nemaju namjeru predati

Sve je spremno za ključnu utakmicu finala Stanley Cupa nakon koje će biti poznat novi prvak najjače hokejske lige svijeta ili će se serija opet seliti u Newark na sedmu utakmicu. Poslije dvije pobjede zaredom Devilsima je naraslo samopouzdanje te ga žele pretočiti u treću pobjedu kako bi u potpunosti dostigli početni zaostatak od 3-0 u seriji, no mnogo toga će se još pitati Kingse koji na domaćem ledu imaju šansu života da prvi put u povijesti 45 godina stare franšize osvoje Stanley Cup...

Los Angeles Kingsi su se nakon novog poraza u Newarku vratili u svoj grad te kao i svi njihovi sugrađani očekuju konačnu pobjedu i završetak serije koji bi im omogućili osvajanje lige. Nakon početne tri pobjede od čega dvije u gostima, momčad Darryla Suttera poražena je dvaput zaredom te je tako vratila Devilse u igru. Kingsima je zbog toga malo ušla i "voda u uši", no sve imaju priliku popraviti pobjedom u šestom susretu.

Los Angeles Kings

Rob Scuderi, branič Kingsa: "Mislim da jednostavno imamo puno samopouzdanja. Većina sezone je bila velika borba za nas ili barem veliki dijelovi iste, no, mislim da smo na kraju uvijek nalazili sve potrebne odgovore za sve nedaće. Zato smatram da ni ova situacija nije nimalo drugačija i moramo se osjećati i igrati kao i do sada."

Iako su doživjeli dva neugodna poraza u nizu od čega jedan kod kuće, LA Kingsi kažu kako im vjera u sebe i samopouzdanje nisu poljuljani. Prije ta dva neuspjeha ostvarili su 15 pobjeda iz 17 utakmica u doigravanju te se nadaju kako su samo bili u maloj krizi čiji su rezultat posljednja dva kiksa. Kingsi su ove sezone do finala stigli s osme pozicije Zapada, a putem su ostvarili mnogo rekorde na čemu polažu svoje nade i u šestoj utakmici.

Jedan od velikih i povijesnih rekorda i rezultata jest i deset gostujućih pobjeda zaredom u doigravanju što je uspjelo samo trima ekipama prije Kingsa. U njihovu sastavu nema nikakvih ozljeda što ulijeva i dodatni optimizam svima u Gradu Anđela, a u relativno dobroj formi svi napadači kluba te se samo čeka njihova eksplozija. Najbolje od svih u ovom finalu igra bek Drew Doughty, iako daleko od njega nisu ni Quick ni Kopitar te su oni tri najveće nade kluba iz L.A.-a.

New Jersey Devils

Uporni "Vragovi" s rijeke Hudson odbijaju prihvatiti poraz koji su im svi nametnuli nakon tri poraza iz prve tri utakmice. Počeli su odgovarati igri Kingsa koja je više napadačka i koja je bila bolja u dosadašnjem dijelu natjecanja. Najveća prevaga Devilsa u posljednje dvije utakmice bio je i sjajni "probuđeni" Martin Brodeur koji je dozvolio samo dva gola u zadnje dvije utakmice, ali je imao u zadnjem susretu i dosta sreće jer su tri udarca na njegov gol odsjela na stativama i prečki.

Osim Brodeura probudili su se i svi ostali igrači te su Devilsi profitirali odličnim kolektivom. Konačno su proigrali i Kovalčuk i Eliaš i Parise, dok je posebna priča postao Bryce Salvador, jedan od njihovih najboljih defenzivaca. Salvador i Brodeur prva su imena Devilsa u posljednje dvije utakmice, a ukoliko budu pravi i potpomognuti kvalitetno svojim navijačima, mogli bi Devilsi ponovno "zapapriti" Kingsima tako da su šanse obje ekipe u ključnoj, šestoj, utakmici definitivno 50:50.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 21:18
    devilsi dobivaju ovu...LET'S GO DEVILS..!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 20:37
    nije samo je edmonton prije njih dosao do finala i izgubio2006 od caroline
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 20:29
    Jel ikada 8. u regularnoj osvojio naslov?
    Obrisan korisnik