Nogomet

Advocaat: "Očekujte ponovno napadačku Rusiju"

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.06.2012.
Advocaat: "Očekujte ponovno napadačku Rusiju"
Foto: EPA

Jedna od reprezentacija koja zaslužuje najviše ocjene za nastup u prvom kolu po skupinama Europskog nogometnog prvenstva je reprezentacija Rusije. Na startu su pregazili Češku s 4:1 uz odličnu igru, a sličan nastup očekuju i protiv Poljske...

Među reprezentacijama o kojima se puno priča nakon odigranog prvog kola u skupinama Europskog prvenstva je i Rusija. Rusi su na startu skupine A igrali protiv Čeha, odigrali su izvrsnu utakmicu i slavili s 4:1. Njihov izbornik Nizozemac Dick Advocaat nada se kako mogu ponoviti takvu prezentaciju i protiv domaćina Poljske.

"Pokušat ćemo i protiv Poljske nametnuti svoj stil igre i natjerati ih da se brane. Želimo igrati napadački nogomet i to smo protiv Češke i pokazali. Mislim da nemam nikakvog razloga niti prava nešto posebno mijenjati nakon prvog kola", rekao je Advocaat.

Unatoč odličnom nastupu, Advocaat odbacuje pomisao kako su prvi favoriti za osvajanje prvog mjesta u skupini. On smatra kako je još dovoljno vremena za napraviti dobre, ali i loše stvari.

"Odigrali smo samo jednu utakmicu, vidjet ćemo što će se kasnije događati. Važno je upisati startnu pobjedu, ali ona nam neće previše značiti ako ne pobijedimo Poljake ili Grke. Još uvijek je sve otvoreno i prerano je govoriti o prolasku skupine. Tek smo dobro startali", riječi su ruskog izbornika.

Poljaci Rusi će se sučeliti u utorak u dvoboju punom intenziteta, u svjetskim medijima najavljen kao dvoboj najvišeg rizika na ovom Prvenstvu.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!