Zimski sportovi

Video: Kingsi "isprašili" Devilse i osvojili prvi Stanley Cup u povijesti

Ante Jukić • utorak, 12.06.2012.
Video: Kingsi "isprašili" Devilse i osvojili prvi Stanley Cup u povijesti

Los Angeles Kingsi noćas su i službeno postali kraljevi. Dojmljivom predstavom kalifornijska momčad iskoristila je treću meč-loptu protiv New Jersey Devilsa i spustila zastor na još jednu uzbudljivu sezonu, u kojoj su se uzbuđenja i iznenađenja nizala kao na pokretnoj traci. Nakon što je Los Angeles poveo 3-0 u finalnoj seriji, Devilsi su s dvije uzastopne pobjede podgrijali nadu u veliki preokret, no u šestoj utakmici nisu imali ni grama šanse.

Dva gola Cartera i Lewisa, te po jedan Browna i Greena odveli su Los Angeles Kingse do uvjerljivih 6:1 protiv New Jersey Devilsa u šestoj utakmici finala Stanley Cupa. Naravno, veliku ulogu u pobjedi koja je Kingsima donijela prvi naslov u povijesti ponovno je odigrao Jonathan Quick (17 obrana), koji je očekivano odnio nagradu za najkorisnijeg igrača doigravanja (Conn Smythe Trophy). Jedini pogodak za Devilse u posljednjoj utakmici sezone postigao je Henrique.

Da će Staples Centar noćas proslaviti prvi naslov u 45 godina dugoj povijesti Kingsa, bilo je jasno već nakon prve trećine. Brutalno učinkovitom igrom s igračem više domaćini su u razmaku od samo pet minuta stigli do visokih 3:0 (Brown, Carter i Lewis), i Devilsi su se tada našli u ponoru iz kojeg ih je moglo izvući samo veliko čudo. Svojim drugim pogotkom večeri Carter je odmah na startu druge trećine povisio na 4:0, a netom prije odlaska na drugi odmor Henrique je smanjio na 4:1 i vratio kakvu-takvu nadu gostima.

U završnici utakmice Devilsi su povukli Brodeura i bacili sve karte u napad, no pogoci su padali na drugoj strani. Četiri minute prije kraja Lewis je pogodio praznu mrežu za 5:1, da bi samo 15 sekundi kasnije Green postavio konačnih 6:1.

Bio je to "šlag na tortu" nezaboravne sezone za Los Angeles Kingse, koji su svoje mjesto u doigravanju osigurali tek u pretposljednjoj utakmici "regularnog" dijela sezone. Nakon toga krenula je velika serija u kojoj su Kingsi redom eliminirali Vancouver (4-1), St. Louis (4-0), Phoenix (4-1) te naposljetku New Jersey (4-2).

NHL doigravanje, rezultati, 11.06.2012.:

Finale:

Los Angeles - New Jersey 6:1 (4-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH12.06.2012. u 21:30
    Kada netko izgubi sa 6:1 to nikako nije bila utakmica gdje bi jedna sudačka odluka bila presudna pa je tako pretjerano govoriti o nekoj krađi.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 15:57
    Devilsi fino pokradeni sa onim isključenjem....jer je LA bila najgrublja momcad doigravanja i grublja momcad u finalu a nije im se sviralo dosta toga na domaćem terenu...al opet neka malo pobijedi i netko sa zapada sa odličnim slovencem Anzejom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 15:12
    Odlična sezona uz kraj po mom ukusu:) Ajde sad Florida sljedeću sezonu iskorak više!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 13:35
    sad se vidi koga se holmgren rijesio,bemu misa...kakav los potez...cestitke kingsima a quicku kapa dolje,kako brani majstor...
    Obrisan korisnik
  • greenhorn12.06.2012. u 13:18
    svaka cast devilsima, ali oni su se nakupili trofeja u 2 zadnja desetljeca, pa neka malo daju i drugima priliku... richards, carter i gagne salju pusu holmgrenu ;)
    greenhorn