Nogomet

Kranjčar i Modrić: "Nije Irska bila loša, nego je Hrvatska bila jako dobra"

Borna Rupnik • utorak, 12.06.2012.
Kranjčar i Modrić: "Nije Irska bila loša, nego je Hrvatska bila jako dobra"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski vezni igrači Niko Kranjčar i Luka Modrić ne skrivaju zadovoljstvo poslije pobjede nad Irskom, koja neće biti laka prepreka za Talijane i Španjolce...

Niko Kranjčar je u utakmici protiv Republike Irske priliku dobio s klupe za pričuve, a vjeruje kako bi izabranici Giovannija Trapattonija mogli otežati život Talijanima i Španjolcima te tako barem djelomično pomoći Hrvatskoj u nastavku natjecanja.

Luka Modrić: "Mislim da će nakon poraza od Hrvatske Irskoj biti iznimno teško u nastavku Europskog prvenstva. Međutim, nije Irska bila loša, nego je Hrvatska bila jako dobra. Dobar sam prijatelj s Robbiejem Keanom, kratko smo porazgovarali poslije utakmice i bio je vidno razočaran. Žao mi je zbog njega, odličan je dečko i odličan igrač, no sretan sam zbog Hrvatske. Nadam se će otkinuti neki bod Italiji ili Španjolskoj. Mi Italiji i Španjolskoj ne moramo zabiti po tri gola, možemo i samo jedan - glavno da pobijedimo. Usredotočeni smo na Talijane i ponovimo li igru iz prve utakmice, pobijedit ćemo".

"Nije Irska bila loša, nego smo mi bili jako dobri", rekao je novi nogometaš kijevskog Dynama za irski Evening Herald, "a Irsku izrazito poštujem, i igrače i njihovog izbornika. Većinu iz poznajem iz Engleske".

"U zadnje su tri godine pokazali koliko ih je teško pobijediti te vjerujem da će namučiti Španjolsku. Neće se Španjolci prošetati do pobjede u toj utakmici, Irci su ponosni što igraju za svoju zemlju i boli ih poraz od Hrvatske. Protiv Španjolske će zaigrati još čvršće", smatra Niko Kranjčar.

Važnu bi ulogu mogla odigrati i potpora s tribina, smatra: "Imaju nevjerojatnu navijačku podršku i uživaju igrati u reprezentativnom dresu. To će pokazati u preostale dvije utakmice u skupini".

Za kraj se još jednom vratio na okršaj u Poznanu, koji je dobio zasluženog pobjednika, ističe Kranjčar: "Bolja je momčad slavila, Irska nam je prijetila samo iz prekida. Pomogli su nam rani pogoci u oba poluvremena, sjajno je zabiti na početku. Vjerovali smo u svoju kvalitetu, možda smo mogli zabiti i više, ali sretni smo zbog pobjede i prvog mjesta na tablici".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 18:12
    E sada neka Irska krkne Španjolce, mi talijane - i zadnje kolo navijamo za Irsku! :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:52
    nekoga če irsska šokirati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:10
    Luka ... pozlatila ti se svaka izrečena .... pa neka se ponovi Palermo!
    Obrisan korisnik