Nogomet

UEFA u petak odlučuje o eventualnoj kazni HNS-u zbog nedjeljne bakljade u Poznanu

Ante Zovko • utorak, 12.06.2012.
UEFA u petak odlučuje o eventualnoj kazni HNS-u zbog nedjeljne bakljade u Poznanu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pokrenut je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon što su hrvatski navijači gol protiv Republike Irske proslavili paljenjem pirotehnike.

HNS-u prijete sankcije zbog skupine navijača koji su palili baklje i dimne bombe tijekom proslave prva dva pogotka u prvom poluvremenu u pobjedi 3:1 u nedjelju u prvom kolu Europskog prvenstva.

Glasnogovornik europske nogometne federacije rekao je novinarima u Varšavi da će organizacijska Disciplinska komisija u petak vijećati o tom slučaju.

Zapaljene su barem dvije baklje na tribinama kad je Mario Mandžukić zabio u trećoj minuti. Iako je službeni spiker na stadionu upozorio da pirotehnika nije dopuštena, najmanje još četiri baklje zapaljene su nakon gola Nikice Jelavića u 43. minuti, a aktivirana je i jedna dimna bomba.

UEFA je pokrenula postupak i protiv Ruskog nogometnog saveza nakon što su ruski navijači također palili baklje u petak na utakmici protiv Češke te izvjesili zastave na kojima je pisalo "Rusko Carstvo".

Sankcije prijete i Njemačkoj te Portugalu zbog ponašanja njihovih navijača u međusobnom susretu u Lvivu u subotu kad je Njemačka pobijedila 1:0.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici13.06.2012. u 10:05
    Baš me zanima naša kazna; ali tek onda kolika je za Poljake i Ruse??
    bubici