Nogomet

Boban: "Slabost koju bi Italija mogla iskoristiti je hrvatski stoperski par"

Ante Zovko • srijeda, 13.06.2012.
Boban: "Slabost koju bi Italija mogla iskoristiti je hrvatski stoperski par"
Foto: Davor Sajko

Svoja razmišljanja o utakmici Hrvatske i Italije ponudio je bivši hrvatski kapetan Zvonimir Boban koji je ostavio veliki igrački trag u zemlji četverostrukih svjetskih prvaka.

Hrvatska dočekuje drugo kolo Europskog prvenstva s tri boda na kontu zbog pobjede protiv Republike Irske, dok je Italija u prvom kolu odigrala 1:1 sa braniteljem naslova Španjolskom.

Bivši kapetan Hrvatske Zvonimir Boban, koji danas radi kao analitičar Sky Sports Italije, napravio je usporedbu dviju reprezentacija za tu televizijsku postaju.

Za njega nema dvojbe tko su ključni igrači: "Modrić je najvažniji hrvatski igrač. Ako je Pirlo važan za Italiju, ne mogu ni zamisliti što bi Hrvatska bez Modrića. On ima sjajan pregled igre i gura momčad prema naprijed te osjeća odgovornost uloge vođe u momčadi."

Komentirao je bivši veznjak Milana kakvu je ulogu odigrao njegov suigrač iz reprezentacije, a danas izbornik Slaven Bilić:

"Bilić je bio od vitalne važnosti za izgradnju grupne skladnosti i duha u reprezentaciji posljednjih godina. Hrvatska je igrala sjajno protiv Iraca. Njegovi igrači došli su na Euro u izvrsnoj fizičkoj spremi."

Iznio je i svoje mišljenje kako će se razvijati utakmica: "Slabost koju bi Italija mogla iskoristiti je hrvatski stoperski par Gordon Schildenfeld - Vedran Ćorluka. Azzurri će pokušati imati posjed lopte, pa Bilićeva momčad mora iskoristiti kontranapade preko igrača kao što je Ivan Rakitić."

Hrvatska i Italija igraju u četvrtak u 18 sati u Poznanu.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 13:05
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 13:05
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 11:34
    cc jos su ga pitali za koga ce navijati? pa nije li to sramotno pitanje,jeb....es ti covjeka koji ne navija z asvoju drzavu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 10:56
    a talijani nemaju video zapise i nisu analizirali nasu igru uopce pa nemaju pojma gdje smo tanki, i sad im je Boban sve javio...znaci ako danas izgubimo-to je zbog Bobana jer su talijani valjda tek danas ujutro saznali da igraju s hrvatima
    Obrisan korisnik
  • Mihalj14.06.2012. u 10:22
    govori kao da je talijan ili eskim, a ne hrvat, umj. da kaže nešto neodređeno tipa, italija je favorit, al hrvatska nije loša on ide u detalje.
    Mihalj