Nogomet

Jelavić: "Moramo pronaći slabe točke Talijana i napasti ih"

Josip Piršljin • četvrtak, 14.06.2012.
Jelavić: "Moramo pronaći slabe točke Talijana i napasti ih"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Uoči možda i ključne utakmice hrvatske reprezentacije u skupini C protiv Italije napadači Nikica Jelavić i Mario Mandžukić izrazili su uvjerenje kako se odlično slažu na terenu i mogu biti opasni za bilo kojeg vratara.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić u prvoj utakmici na Euru u vrh napada postavio je Marija Mandžukića i Nikicu Jelavića, a oni su mu uzvratili postigavši tri pogotka u pobjedi nad Irskom. Hrvatski napadački dvojac pokazao je koliko može biti opasan iako nemaju previše nastupa zajedno.

"Mandžukić je fantastičan igrač. Puno trči i čovjek dobije dojam kako se nikad ne umori. Postiže pogotke i on je tip igrača kakav nam je potreban u momčadi", hvalio je Jelavić za službene stranice Uefe kolegu u napadu.

Golgeter Evertona osvrnuo se na susret Hrvatske protiv Azzura i upozorio kako će to biti izuzetno teška utakmica: "Moramo se dobro pripremiti, analizirati ih i naći im slabe točke da bi ih mogli napasti. Naravno da bi pobjeda bila najbolja jer bi već u drugom susretu osigurali četvrtfinale, ali Italija je igrala odlično protiv Španjolske, očekujem tešku utakmicu", rekao je.

Mandžukić je potvrdio kako je u Jelaviću našao sjajnog partnera u napadu: "Jelavić i ja nismo igrali često zajedno u prošlim utakmicama tako da nam je trebalo određeno vrijeme da se uskladimo. Sada smo pokazali da se vrlo dobro nadopunjujemo, zajedno s ostalim dečkima u reprezentaciji", kazao je.

"Nekoliko dana prije utakmice s Irskom bili smo pod velikim pritiskom, svi u Hrvatskoj su očekivali puno od nas i bili smo toga svjesni. Kada je sudac označio kraj susreta znali smo da smo postigli nešto sjajno", zaključuje igrač Wolfsburga.

O karakteristikama dvojice napadača riječi hvale je imao i hrvatski izbornik Bilić: "Njih dvoje su dobri i izvan terena, veliki su prijatelji. Razumiju se i podupiru, a veoma ih je teško markirati jer su odlični i u zraku i na zemlji", ističe izbornik Kockastih.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 12:54
    Sretno večras
    Obrisan korisnik