Ostali sportovi

BVB Umag Open: Osam momčadi plasiralo se u glavni turnir kroz kvalifikacije

Sportnet • petak, 15.06.2012.
BVB Umag Open: Osam momčadi plasiralo se u glavni turnir kroz kvalifikacije

Umag je domaćin seniorskog muškog turnira u odbojci na pijesku, a kroz kvalifikacijske mečeve popunila su se mjesta u glavnom turniru za nauspješnije momčadi.

Prva dva dana u Istri bila su definitivno uspješna za austrijsku ekipu Schnetzer/Koraimann, koja je prvo pobijedila svoje sunarodnjake u meču za kvotu država, te ostvarila još dvije pobjede koje im donose meč na glavnom turniru.

Ruski tim Bykanov/Karpukhin uspio se kvalificirati kroz dva neizvjesna seta (21-19, 21-19) i bit će jedina ekipa koja će u sljedećih nekoliko dana braniti boje Rusije. Na putu prema meču na glavnom turniru, poljski par Kujawiak-Bryl prvo je nadigrao domaću ekipu Mudrovčić/Ravnjak, a zatim je bio bolji od svojih sunarodnjaka. Finska će također imati svog predstavnika među najbolje 24 ekipe jer su Haavisto/Vahela bili bolji od Rumunja Bratosin/Bala.

Ranghieri/Cecchini povećat će šanse da Italija osvoji turnir, dok su Rosas/Moreira jedini predstavnici Portugala na glavnom turniru. Švicarska ekipa Bissig/Beyeler nastavila je s uspješnim igrama od jučer i zaslužila mjesto među najboljima. U posljednjem meču dana, jedino preostalo mjesto u glavnom turniru izborili su Norvežani Kvalen/Solhaug.

Ipak, priča dana je najstariji igrač na turniru, 49-godišnji Roberto Papagna, koji uživa u svojoj prvoj sezoni igranja na međunarodnim turnirima, i to ne bez uspjeha. Prvi nastup je zabilježio na turniru u Aalsmeeru, gdje su on i njegov suigrač Gianluca Oligeri nadigrali tursku momčad.

Nakon što je u mladosti trenirao odbojku i atletiku, Roberto je s 37 godina otkrio odbojku na pijesku. Iako živi u Aosti, u planinama, uvijek pronađe vremena za treninge u Rimu. Toliko uživa u igranju odbojke na pijesku da ga nije zaustavila niti operacija srca 2010, već je nastavio igrati na turnirima po Italiji.

Papagna kaže da igra iz zabave i da ostane u formi, a planira igrati dok se god bude osjećao spremnim. Iako Umag nije bio sretan za njega jer je izgubio u kvalifikacijama, nema sumnje da je pred njim još mnogo turnira.

Glavni turnir u kojem sudjeluju 24 ekipe počinje u petak, a potpun popis igrača možete pronaći ovdje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!