Nogomet

Buffon: "Trebali smo iskoristiti prilike, ali Hrvatskoj se ne zabija lako"

Josip Piršljin • petak, 15.06.2012.
Buffon: "Trebali smo iskoristiti prilike, ali Hrvatskoj se ne zabija lako"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Italija je i u svom drugom nastupu na Euru ubilježila remi, te uoči posljednjeg kola u skupini ima dva boda. Gianluigi Buffon je nakon dvoboja s Hrvatskom bio zadovoljan igrom, no žali za propuštenim prilikama u prvom poluvremenu.

Nakon što su u prvom kolu odigrali 1:1 sa Španjolskom, Talijani su upisali isti rezultat i u susretu protiv Hrvatske. Izabranici Cesarea Prandellija dobro su igrali u prvom poluvremenu i stvarali šanse, no samo je jednu iskoristio Andrea Pirlo. Vratar Gianluigi Buffon smatra kako je njegova momčad trebala pobijediti, no istaknuo je i kako nisu imali laganog protivnika.

"Trebali smo iskoristiti prilike koje smo imali u prvom poluvremenu, no Hrvatska je dobra momčad i ne zabija joj se lako", rekao je čuvar mreže talijanske reprezentacije i Juventusa.

"Imali smo dobar pristup utakmici i željeli smo pobijediti. Hoćemo li proći dalje ovisi o nama, moramo svladati Republiku Irsku i uspjet ćemo", kazao je Buffon koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva primio dva pogotka.

Unatoč remiju protiv sastava Slavena Bilića, Buffon je bio zadovoljan igrom koju su prikazali Azzurri i posebno istaknuo napore u obrambenom dijelu.

"Šteta što smo odigrali neriješeno, dobro smo se branili, no primili smo pogodak iz jedne od rijetkih prilika koje su Hrvati imali. Ipak, zadovoljni smo pristupom, odigrali smo dobru utakmicu", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!