Nogomet

Trapattoni: "Osjetili smo strah, ali moja je dužnost da protiv Italije podignemo glave"

Borna Rupnik • petak, 15.06.2012.
Trapattoni: "Osjetili smo strah, ali moja je dužnost da protiv Italije podignemo glave"
Foto: EPA

Irski izbornik Giovanni Trapattoni ni dan nakon utakmice protiv Španjolske nije pronalazio prave riječi za dva poraza na Europskom prvestvu, ali ističe da protiv Italije predaja ne dolazi u obzir...

Nogometna reprezentacija Republike Irske mogla se do početka Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini pohvaliti nizom od 14 susreta bez poraza, no potom je morala stisnuti ruku i Hrvatskoj (3:1) i Španjolskoj (4:0).

"Osjetili smo strah, i napetost, čega nije bilo u kvalifikacijama. Kao da smo se smatrali manje vrijednima na Europskom prvenstvu i kao da smo bili zabrinuti", rekao je irski izbornik Giovanni Trapattoni.

Premda više nema izgleda za plasman u četvrtfinale, Irska bi u posljednjih 90 minuta mogla odigrati važnu ulogu za rasplet u skupini C. Naime, ne izgube li od Italije, gurnut će Španjolsku i Hrvatsku u drugi krug neovisno o ishodu u Gdansku.

"Moramo razmisliti koliko smo razočarani i koliko smo razočarali irski narod, koji zaslužuje veliko poštovanje. Došli smo puni samopouzdanja i entuzijazma, a oni su nas bodrili i kad smo gubili. Reći ću igračima da to ne smiju zaboraviti", kaže Trapattoni.

Protiv sunarodnjaka u trećem kolu neće biti bijele zastave, tvrdi: "Moramo imati pravi pristup i moja je dužnost da protiv Italije visoko dignemo glave. Italija će protiv nas morati izboriti četvrtfinale dobrom igrom i kvalitetom, mi imamo svoje dužnosti".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 10:47
    Mogu se oni inatiti koliko hoće, ali im je momčad na razini rezervne momčadi Stoke Cityja.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 19:43
    da proradi Irski inat
    Obrisan korisnik
  • Zdren15.06.2012. u 15:22
    hm, bit će interesantno vidjeti hoće li ih uspjet (de)motivirati ;)
    Zdren