Zimski sportovi

Kovaljev: "Želja mi je povratak u NHL i dres Montreal Canadiensa"

Branimir Korać • petak, 15.06.2012.
Kovaljev: "Želja mi je povratak u NHL i dres Montreal Canadiensa"
Foto: Kristijan Komarica

Velika zvijezda svjetskog hokeja Aleksej Kovaljev još uvijek ne pomišlja o kraju karijere. Iako ima 39 godina, želja mu je povratak u NHL, posebno u dres Montreal Canadiensa...

Aleksej Kovaljev s 39 godina jedan je od najstarijih aktivnih velikih hokejaša. Međutim, iako je dobar dio njegove generacije već u mirovini ili na najboljem putu prema njoj, Kovaljev se ne da i planira povratak u NHL. U razgovoru za Montreal Gazette najavio je kako će pokušati sljedeće sezone ući na roster neke od NHL momčadi.

"Nadam se kako ću sezonu 2012./2013. odigrati u nekoj NHL momčadi. Prednost imaju one momčadi za koje sam već nastupao jer bi mi trebalo najmanje vremena za prilagodbu. Među tim momčadima, pak, najviše bih volio povratak u Montreal. Tu je puno odličnih mladih igrača, ali smatram da bih im mogao pomoći sa svojim iskustvom. Još uvijek mogu igrati dobar hokej, imam jako puno energije u sebi", rekao je Kovaljev.

Kovaljev je prošle sezone nastupao u dresu Atlanta u KHL-u, no zbog ozljede koljena je odigrao tek 22 utakmice, postigao jedan gol, upisao pet asistencija i na kraju - ostao bez ugovora.

Ponajbolje sezone u karijeri je odradio u dresu Montreala. Za Canadiense je igrao sve do 2009. godine kada je otišao kao slobodan igrač u Ottawu Senatorse i napravio pogrešku. Nakon tog poteza, karijera mu je krenula silaznom putanjom.

"Još uvijek žalim za odlaskom iz Montreala. U životu činite pogreške i iz toga učite, da mogu vratiti vrijeme, ne bih napustio Montreal. Sada radim vrlo dobro, u odličnoj sam formi i nadam se kako će netko u NHL-u to prepoznati", završio je nekadašnji igrač i Rangersa i Penguinsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!