Ostali sportovi

BVB Umag Open: Odigrana 24 meča glavnog turnira

Sportnet • petak, 15.06.2012.
BVB Umag Open: Odigrana 24 meča glavnog turnira

Petak i nije bio previše sretan za hrvatske ekipe jer su sva tri tima izgubila svoje prve mečeve. Drugi poraz znači da se Perić/Nojić i Boras/Zeljković više ne mogu nadati osvajanju turnira na domaćem terenu. Dellorco/Križanović koji su u drugom meču slavili protiv austrijskog para Schnetzer/Koraimann još uvijek mogu dospjeti do polufinala ako pobjede u iduća četiri meča.

Dellorco i Križanović čine kombinaciju mladosti i iskustva. 20-godišnji Dellorco igra svoj prvi seniorski turnir i može mnogo naučiti od iskusnog 36-godišnjeg Križanovića. Križanović gradi igrački autoritet i na činjenici da je Dellorco njegov nećak! "Ovo je prvi puta da zajedno igramo na jakom međunarodnom turniru pa nismo baš najbolje igrali u prvom meču. Ipak, mislim da imamo kvalitetu i motivaciju da dospijemo što dalje možemo. Polufinale, zašto ne?", komentirao je Križanović.

Prvi dan glavnog turnira bio je uspješan za dvije turske ekipe. Giginoglu/Gögtepe H. danas su ostvarili dvije pobjede uz samo jedan izgubljeni set, što ih drži u igri za titulu pobjednika turnira. Sekerci/Gögtepe V., jedan od najbolje rangiranih timova na turniru, nadigrali su nizozemski par Spil/Paulides i mogu početi s pripremama za sutrašnji meč. Švicarska će također imati dvije neporažene momčadi u trećem kolu. Kissling/Shnider odigrali su napet meč protiv Norvežana Kvalen/Solhaug i na kraju slavili u dva seta (22-20,21-19), dok su Gerson/Gabathuler bili nešto uvjerljiviji protiv sunarodnjaka Bissig/Beyeler (21-17,21-16).

Jedan od najdužih mečeva dana trajao je 51 minutu i donio najveće rezultatsko iznenađenje. Rusi Bykanov/Karpukhin su se bolje snašli po sunčanom i toplom vremenu i pobijedili znatno bolje rangiran tim Dumek/Tichy iz Češke. Poljaci Kantor/Losiak su bili bolji od bugarskog dvojca Neshev/Dimov, dok je njemački par Dollinger/Stiel mora odigrati tri seta za pobjedu nad ekipom Hupfer/Leeb iz Austrije.

Rezultat dana za Austrijance su pobjedom popravili Kunert/Petutschnig, što je nešto što bismo i očekivali od polufinalista turnira u Badenu. No, na terenu je sve izgledalo nešto drugačije. U uzbudljivom meču izgubili su prvi set pa su morali stizati rezultat u ogledu protiv češke ekipe Kufa/Hadrava.

Subota donosi 16 mečeva i imena polufinalista. Polufinala su na rasporedu u nedjelju u 15:30 i 16:30, meč za treće mjesto se igra u 18:00, a finale koje će donijeti prvog pobjednika BVB Umag Opena počinje u 19:00. Ulaz na sve mečeve je slobodan pa se očekuje mnoštvo ljubitelja odbojke na pijesku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!