Nogomet

Motta: "Španjolci i Hrvati su profesionalci. Neće biti 2:2"

Borna Rupnik • subota, 16.06.2012.
Motta: "Španjolci i Hrvati su profesionalci. Neće biti 2:2"
Foto: EPA

Dan nakon remija s Hrvatima, Talijani su ipak malo ublažili retoriku najavljujući ogled Španjolske i Hrvatske, koji ih može izbaciti s Europskog prvenstva...

Nakon što su Hrvatska i Italija u Poznanu odigrale 1:1, a Španjolci u Gdansku pobijedili Irce, postalo je jasno kako će remi Španjolske i Hrvatske u zadnjem kolu, s po dva ili više pogodaka sa svake strane, poslati Azzurre kući, neovisno o njihovom susretu s Irskom.

Poslije utakmice mnogi su se Talijani sjetili slične situacije s Danskom i Švedskom u Portugalu 2004. godine, ali nakon prospavane noći ističu kako ne vjeruju u bilo kakav nesportski rasplet.

"Španjolci i Hrvati su profesionalci. Neće biti 2:2, svi će odraditi svoj posao", uvjeren je Thiago Motta.

Vratar Gianluigi Buffon ističe kako španjolska kvaliteta mora prevagnuti: "Danska i Švedska bile su dvije osrednje momčadi s prilikom za drugi krug. Sada govorimo o jednoj vrlo dobroj momčadi i najboljoj momčadi svijeta. Nije to zapravo ista situacija, Španjolci su pravi šampioni".

Talijanski izbornik Cesare Prandelli još je jednom odagnao sve primisli o namještanju: "Ne smijemo dopustiti kulturu sumnjičavosti. Razmišljamo samo kako pobijediti Irsku, to je ključno".

"Vjerujem da će Španjolska pobijediti Hrvatsku, ne mislim da će željeti odbaciti deset godina spektakularnog nogometa. Neće se truditi učiniti nam uslugu i ne smijemo tražiti isprike, ali moramo vjerovati u plasman u četvrtfinale", rekao je Prandelli.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 16:59
    Samo se vi zabavljajte prognozama za našut utakmicu, zaboravit ćete da i vi trebate odigrat, neće Irci doć i naguzit se.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 11:20
    Talijani zbog cijele ove glupe price koju su pokrenuli zasluzuju i da Hrv-Spa odigraju "tih namjestenih" 2-2 a i da oni kiksaju protiv Irske jer podcjenjuju i omalovazavaju sve tri preostale reprezentacije u grupi, a pogotovo podcjenjuju Irce, tako da moja vjera u Irsku pomoc nama sve vise raste... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 08:17
    Svi govore o namještanju na 2:2,a niko se ne pita kaj ako Italija namjesti pobjedu protiv Iraca? (ipak su talijani poznati kladioničari)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 23:06
    Iznenadit će ih Irci!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 21:38
    tako je motta sine crni,bit ce 4-0 za furiju i vi svi sritni...
    Obrisan korisnik