Nogomet

Trapattoni: "Mislim da sam zalužio ostati, neka irski narod odluči"

Mišo Gulić • subota, 16.06.2012.
Trapattoni: "Mislim da sam zalužio ostati, neka irski narod odluči"
Foto: Kristijan Komarica

Reprezentacija Irske je nakon dva kola uvjerljivo najmanje pokazala na Euru i stoga su se pojavile špekulacije da njihov izbornik Giovanni Trapattoni broji svoje posljednje utakmice na klupi.

Pod vodstvom 73-godišnjeg talijanskog stručnjaka u prvom kolu Irska je poražena od Hrvatske rezultatom 1:3, da bi u drugom pravi potop doživjela u srazu sa Španjolskom (0:4). Ti rezultati za posljedicu su imali gubitak svih šansi za prolazak u četvrtfinale.

Kao svojevrsnu nagradu za plasman na Euro, Talijan je od Irskog nogometnog saveza dobio novi dvogodišnji ugovor i za sada ne namjerava prijevremeno dignuti sidro: "Mislim da ja i moj tim zaslužujemo ostati. Irske nije bilo na Euru pune 24 godine i to je dovoljno dobar razloga za ostanak na čelu reprezentacije."

"Pogledajte samo imena koja su bila kada sam došao i ona koja su sad, a potom pogledajte i primjere drugih reprezentacija. Naše pravo je da ostanemo. Imam više entuzijazma od vas i vaših kolega. Irski će narod odlučiti", neumoljiv je bio Talijan u obrani svojih stavova pred okupljenim novinarima.

Trapattonija nisu pokolebala niti dva uvjerljiva poraza: "Ljudi su jučer i nakon 3:0 neumorno pljeskali i zato moramo biti jako ponosni. Rekao sam i igračima danas da moramo biti ponosni na Irsku i na naše navijače."

U irskim medijima procurila je vijest da bi utakmica s Italijom mogla biti posljednja za Shaya Givena, Richarda Dunnea, Damien Duffa i kapetana Robbieja Keanea, na što je Trap rekao: "U ovom trenutku ne znam za takve njihove želje, iako sve je moguće. Ono što znam jest da je naš kapetan jako ponosan. Vidjet ćemo što će biti, ali smatram da imamo dovoljno dobru momčad za nove uspješne kvalifikacije."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 21:48
    Jedan od najveći trenera ikada je Trap i jedini uz Uda Latteka koji je osvojio sva 3 euro trofeja.Strašno sam bio bijesan kad je onaj paragvajski narkoman od suca kriminalno pokrao Italiju 2002 protiv Koreje.Što se tiče Irske,za njih je i sam plasman veliki uspjeh.Ali opet nemojte zaboraviti da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 20:13
    Šta je je, igrali su famozno. Zaslužio je doživotno kormilo i ključeve Dublina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 18:09
    hm koji ti euro gledas :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 18:06
    wauuu njegovoj sreci nece biti kraja...huligani s balkana ga vole...juhuuuuuuuuuuu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 18:05
    hahaha jesi da zasluzio...
    Obrisan korisnik