Automoto

Alvaro Bautista iznenadio favorite na Silverstoneu

Lovro Štrbinić • subota, 16.06.2012.
Alvaro Bautista iznenadio favorite na Silverstoneu

Na Velikoj nagradi Britanije, koja se vozi sutra na Silverstoneu, s prvog startnog mjesta utrku će početi Alvaro Bautista. Španjolac je iskoristio vremenske uvjete i ostavio iza sebe Spiesa i Stonera za prvi pole position u MotoGP karijeri...

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Britanije dogodilo se veliko iznenađenje. Petnaestak minuta prije završetka kvalifikacijskog treninga Bautista je odvozio krug u vremenu 2:03,303, a nakon što je kiša poremetila planove ostalim vozačima nitko nije uspio prestići Španjolca na San Carlo Gresini Hondi, koji je osvojio prvu startnu poziciju prvi put u svojoj MotoGP karijeri.

Iza njega je odličan rezultat ostvario Ben Spies, dok će iz prvog startnog reda krenuti i aktualni svjetski prvak Casey Stoner. Njegovi najveći konkurenti, Lorenzo i Pedrosa, nalaze se na četvrtom i petom mjestu, nakon što su brzi krug spremali za posljednje minute treninga i ostali malo "prekratki".

Također, vrijedi napomenuti kako je današnje kvalifikacije propustio Cal Crutchlow, zbog ozljede zadobivene jučer prilikom pada, te je njegov nastup u utrci pod znakom upitnika. Inače, danas su se izlijetanjima istaknuli vozači Ducatija Hayden i Rossi, koji će na kraju startati sa sedme, odnosno desete pozicije.

VN Velike Britanije, kvalifikacije:
1. A. Bautista (Špa/Honda)
2. B. Spies (SAD/Yamaha)
3. C. Stoner (Aus/Honda)
4. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
5. D. Pedrosa (Špa/Honda)
6. H. Barbera (Špa/Ducati)
7. N. Hayden (SAD/Ducati)
8. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
9. S. Bradl (Njem/Honda)
10. V. Rossi (Ita/Ducati)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!