Nogomet

Del Bosque: "Naravno da ćemo i mi i Hrvati ići po pobjedu"

Mišo Gulić • subota, 16.06.2012.
Del Bosque: "Naravno da ćemo i mi i Hrvati ići po pobjedu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik Španjolske Vicente Del Bosque je svojoj izjavom da će protiv Hrvatske ići na pobjedu, donekle umirio "zabrinute" Talijane, ali tako i oštro odbacio bilo kakve primisli o eventualnom dogovoru. Također, otkrio je i tko će od napadača krenuti od prve minute...

Nakon završenih utakmica drugog kola grupe C, matematika je jasno dala do znanja da bi bi eventualan 2:2 remi između Hrvatske i Španjolske obje reprezentacije gurnuo u drugi krug, bez obzira na ishod drugog dvoboja u kojem će se ogledati Italija i Irska.

Talijanski mediji, ali i sami članovi reprezentacije, potom su u prvi plan gurnuli priču o strahu da rezultat tog dvoboja ne bude upravo, po njih nepovoljnih 2:2, na što su vrlo brzo reagirale obje "zainteresirane" strane oštro opovrgnuvši eventualan dogovor i namještanje.

Španjolski strateg se nije previše obazirao na dignutu prašinu, istaknuvši da o tome nema govora te da njegova momčad ide po pobjedu: "Imamo savršen primjer kako se ponašati od strane Iraca i njihovih navijača koji su nogomet dignuli na jednu novu razinu. I mi i Hrvati smo sportaši i naravno da ćemo ići po pobjedu."

"Nema teorije da će netko razmišljati o remiju koji bi obje momčadi vodio dalje. Osobno se uopće nisam bavio kalkulacijama, jer me zanima isključivo pobjeda", dodatno je pojasnio svoj stav Del Bosque.

Iznimno široka kluba španjolskom strategu daje nebrojeno mnogo mogućnosti pri slaganju strategije za odlučujući dvoboj. Velika dvojba je bila kome dati prednost u napadu, povučenijem Fabregasu ili pak okomitijem, ali nepredvidljivijem Torresu: "Neki dan smo imali povjerenja u Fabregasa i on nam je to vratio zgoditkom, zbog čega će i početi dvoboj u prvih 11, ali isto tako je mogao početi i Fernando zbog prikazanog na utakmici s Irskom. Mogu čak reći da smo presretni što imamo mogućnost takvog izbora."

"Definitivno želimo iskoristiti sve mogućnosti. Imamo 23 igrača i svi bi oni mogli igrati. Na nama je da donesemo odluku tko će igrati, ali znamo da će to u slučaju negativnog rezultata za sobom povući dosta rasprava", dodao je Španjolac.

U dvoboju protiv Italije prednost je dobio Fabregas, dočim je protiv Irske od prve minute krenuo Torres, što je Del Bosque objasnio različitim potrebama u toj utakmici: "U Cesca imam jednako povjerenje kao što sam ga imao prije četiri dana, ali protiv Irske sam želio dominaciju i naglašenu inicijativu, stoga je tu utakmicu otvorio Torres."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 12:05
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 11:26
    ako krenemo  previše napadački pa nas izbuše   pljuvaće po biliću a  s druge strane  ako krenemo s bunkerom(taj recept je bolji  osim  ako imamo snage da ih stisnemo  90 minuta) i  izgubimo  svejedno će pluvati po biliću i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 17:03
    ništa...osim četvrtfinala. da mi budemo 1-1 talijani moraju dobit 2 razlike i to 3-1 ili jače.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 13:23
    ti i dalje ne kužiš da minimalnom pobjedom talijana nama 1:1 apsolutno ništa ne znači...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 11:36
    Samo što mi nismo ni Chelsea ni Mouov Inter!
    Obrisan korisnik