Nogomet

Richards: "Najveće zasluge za engleski uspjeh ima Roy Hodgson"

Branimir Korać • nedjelja, 17.06.2012.
Richards: "Najveće zasluge za engleski uspjeh ima Roy Hodgson"
Foto: EPA

Potpredsjednik Engleskog nogometnog saveza Dave Richards istaknuo je kako najveće zasluge za dobru igru engleske reprezentacije i otvorene šanse za ulazak u četvrtfinale ima izbornik Roy Hodgson...

Zamijeniti Fabija Capella nije bilo lako i Englezi su dugo tražili pravo rješenje. Brojna poznata imena bila su u igri za izborničku poziciju, međutim na kraju su se odlučili za davanje povjerenja Royu Hodgsonu i kako tvrde - nisu pogriješili. Potpredsjednik FA-a Dave Richards za Hodgsona i nastup Engleske ima samo riječi hvale.

"Pristup igrača i prijateljstvo koji vladaju unutar reprezentacije su nešto što nismo imali u dugo godina. Najveće zasluge za to ima Roy, napravio je sjajan posao i to se vidi na terenu", hvalio je izbornika Richards.

Iako je Engleska odigrala neriješeno u prvom susretu s Francuzima i pritom prikazala dosta lošu igru, protiv Švedske u drugom kolu bila je vrlo dobra te je u odličnoj situaciji za prolazak u četvrtfinale. Izravni dvoboj s Ukrajinom će odlučiti tko će zauzeti mjesto među osam najboljih.

"Vjerujem u naš uspjeh, imamo izbornika koji je donio nešto novo ovoj reprezentaciji, u tom smislu je vrlo važan i jedinstven. Ono što je uspio napraviti u kampu, tu atmosferu još nikada nismo imali. Svi igrači su psihički u sjajnom stanju, atmosfera je fenomenalna i po pitanju motivacije igrača Hodgson je pokazao kako je među najboljima na svijetu", dodao je Richards.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!