Nogomet

Walcott: "Welbeck me podsjeća na mladog Dennisa Bergkampa"

Branimir Korać • nedjelja, 17.06.2012.
Walcott: "Welbeck me podsjeća na mladog Dennisa Bergkampa"
Foto: EPA

Englezi su proslavili pobjedu protiv Švedske, a dvojac koji je zaslužio posebne pohvale je Walcott - Welbeck. Oni su bili pokretači engleskog preokreta i povratka u utakmicu nakon što je Mellberg s dva pogotka doveo Šveđane u vodstvo...

Theo Walcott je definitivno jedan od onih kojem se mogu pripisati najveće zasluge za veliku pobjedu Engleske protiv Švedske. Njegovim ulaskom u igru u 61. minuti Engleska se probudila, bio je strijelac pogotka za izjednačenje, a zatim je i asistirao Dannyju Welbecku za pogodak koji je Engleskoj donio pobjedu.

"Protiv Francuske smo se odlično branili, pokazali smo kako u toj fazi igre možemo biti jako dobri, međutim neki će reći kako protiv Švedske obrana nije bila na vrhunskoj razini. Možda i nije, ali je zato bio napad i ukoliko uspijemo spojiti te dvije faze igre, bit ćemo sjajni", tvrdi Walcott.

Što se tiče svojeg pogotka, priznaje kako ga je malo iznenadilo ono što je vidio na usporenoj snimci.

"Bio sam uvjeren kako je lopta nekog dodirnula i tako prevarila vratara, no čini se kako ipak nije. Ne znam imam li u sebi nešto malo 'Ronalda', no vrlo sam samouvjeren. Na zagrijavanju sam poslao tri lopte u gornji kut dok je Butland stajao na vratima i osjetio sam kako mogu pogoditi iz daljine. Nisam posebno proslavio pogodak jer nisam želio gubiti vrijeme. Izjednačenje ih je šokiralo i mislio sam kako to trebamo iskoristiti, a slavlje ponekad ubije trenutak šoka."

Posebne pohvale je poslao Dannyju Welbecku kojem je asistirao za pobjednički pogodak. Welbeck je iz vrlo teške situacije prevario švedskog čuvara mreže i braniča te donio Engleskoj pobjedu.

"Prekrasan pogodak, činilo se tako laganim za učiniti. Podsjetio me na Dennisa Bergkampa, ima tek 21 godinu, briljantan je tehničar, prikuplja nastupe za reprezentaciju i sada je postigao nevjerojatan pogodak. Sve je to sjajno za tako mladog igrača."

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 16:23
    hahahaha Walcott zapravo zeli reci da je on kao Henry
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 15:02
    Mene je više podsjećao na Yorkea, ali malo vuče i na Bergkampa :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 13:41
    Jedan je Dennis Bergkamp!
    Obrisan korisnik