Automoto

Lorenzo deklasirao konkurenciju u Velikoj Britaniji

Lovro Štrbinić • nedjelja, 17.06.2012.
Lorenzo deklasirao konkurenciju u Velikoj Britaniji
Foto: EPA

Španjolski vozač Jorge Lorenzo pobjednik je Velike nagrade Velike Britanije voženoj na stazi Silverstone. Član Yamahe preuzeo je vodstvo sredinom utrke i do kraja mirno kontrolirao situaciju, ostavivši iza sebe najveće rivale Stonera i Pedrosu.

Šesta utrka MotoGP sezone vožena je na Silverstoneu, a na koncu najviše razloga za zadovoljstvo ima Jorge Lorenzo. Svjetski prvak iz 2012. godine pobjedom je povećao vodstvo u ukupnom poretku, ispred dvojca koji se ove nedjelje također našao na pobjedničkom postolju, Stonera i Pedrose.

Na početku utrke Spies je poveo ispred Stonera, a Lorenzo se "šuljao" iz pozadine. Nakon šest krugova se probio na drugu poziciju, a potom je pet krugova proveo iza leđa u tom trenutku vodećeg Australca, prije nego što ga je u posljednjem zavoju na stazi pretekao i izbio na vrh.

Do kraja je bez većih problema sačuvao svoju poziciju, ne dopuštajući ikome da mu zaprijeti, a iza njegovih leđa veliku borbu vodili su Pedrosa i Stoner. Iz nje je na kraju kao pobjednik izašao aktualni svjetski prvak i učvrstio drugo mjesto u ukupnom poretku.

Spies je, pak, kako je utrka odmicala padao u poretku, a na kraju se zaustavio na petoj poziciji, iza jučerašnjeg pobjednika kvalifikacija Alvara Bautiste. Valentino Rossi ponovno nije mogao s Ducatijem više od devetog mjesta, dok je njegov momčadski kolega Hayden bio sedmi. U Top 10 ugurali su se još Crutchlow, koji se oporavio od ozljede, Bradl i Barbera.

Sljedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna u nizozemskom Assenu.

VN Velike Britanije, utrka:
1. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
2. C. Stoner (Aus/Honda)
3. D. Pedrosa (Špa/Honda)
4. A. Bautista (Špa/Honda)
5. B. Spies (SAD/Yamaha)
6. C. Crutchlow (VBr/Yamaha)
7. N. Hayden (SAD/Ducati)
8. S. Bradl (Njem/Honda)
9. V. Rossi (Ita/Ducati)
10. H. Barbera (Špa/Ducati)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 23:52
    Crutchlow je napravio posao, od posljednjeg do šestog mjesta, šteta što nije imao start s normalne pozicije, vjerovatno bi se borio za sam vrh.
    Obrisan korisnik
  • Zinedine_Zidane17.06.2012. u 17:31
    Lorenzo je definitivno najbolji vozač današnjice, Yamaha dovoljno brza da se nosi s Repsol Hondom i to je to...podsjeća malo na Rossija u najboljim danima, sličan stil vožnje i onaj "vic" kad te prestigne u zadnjem krugu ko zadnjeg balavca...
    Zinedine_Zidane