Tenis

Video: Marin Čilić osvojio svoj sedmi naslov u nesvakidašnjem finalu, Nalbandian diskvalificiran

Vedran Babić • nedjelja, 17.06.2012.
Video: Marin Čilić osvojio svoj sedmi naslov u nesvakidašnjem finalu, Nalbandian diskvalificiran
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je travnatog ATP turnira u londonskom Queen'su, no način na koji je to ostvario zaista je nesvakidašnji. Naime, njegov suparnik David Nalbandian diskvalificiran je sredinom drugog seta nakon što je preburno reagirao poslije gubitka gema i pritom ozlijedio linijskog suca...

O finalu Queen'sa 2012. godine još će se dugo pričati. Nažalost, ne zbog kvalitetne igre koju su finalisti Marin Čilić i David Nalbandian prikazali, već zbog gluposti koju je sredinom drugog seta načinio argentinski tenisač.

Naime, nakon što je Čilić napravio break za vodstvo 4:3, Nalbandian je u naletu bijesa nogom razbio malu plastičnu reklamu koja okružuje sjedalo linijskog suca na osnovnoj crti. Pritom je ozlijedio lijevu potkoljenicu linijskog suca, koji je ubrzo šepajući napustio teren.

Supervizoru i sucu u stolcu nije preostalo ništa drugo nego pridržati se pravila i diskvalificirati Nalbandiana. Meč je do tog trenutka bio vrlo kvalitetan i prava je šteta što je morao ovako završiti. Najnezadovoljniji bili su gledatelji, koji su do kraja ispunili tribine po sunčanom vremenu.

30-godišnji Nalbandian mogao je ući u povijest kao prvi argentinski pobjednik ovog turnira, no umjesto toga ostat će zapamćen po ovom gafu, koji si on, s obzirom na brojne godine iskustva na Touru, nije smio dopustiti.

Na ceremoniji dodjele nagrada Nalbandian je izjavio: "Jako mi je žao zbog ovoga, ali bio sam jako frustriran na terenu i ponekad je to teško kontrolirati. Slažem se da sam pogriješio, ali svi radimo pogreške i ne smatram da je trebalo ovako završiti."

"Jako mi je žao što se turnir završio na ovakav način, pogotovo jer smo igrali jako dobar tenis", kazao je Čilić.

Čilić je tako osvojio svoj sedmi turnir u karijeri, ali prvi na travnatoj podlozi. Na taj način 2012. godina postala je peta uzastopna godina u kojoj je Marin osvojio barem jedan naslov.

Što se razvoja meča tiče, u prvom setu Nalbandian je odmah u prvom gemu napravio break, no Čilić ga je nadoknadio u šestom gemu. U 13. igri Nalbandian je poveo 5-1 i zadržao prednost do kraja. Bilo je 7-3.

Otvaranje drugog seta bilo je preslika otvaranja prvog, no s različitim ulogama. Čilić je breaknuo u prvom gemu, a Nalbandian uzvratio u šestom. Prvi hrvatski "reket" potom je napravio novi break i poveo 4:3 kada je Nalbandian svojim nepromišljenim i burnim činom prisilio suca u stolcu da ga diskvalificira.

"Ovaj tjedan prilično lako dobio sam prva dva-tri meča. Danas sam igrao dobro. Osjećam se izvrsno i moja forma je baš ondje gdje bi trebala biti", izjavio je Čilić uoči odlaska u Wimbledon.

ATP Queen's, finale:
Čilić (Hrvatska, 6) - Nalbandian (Argentina, 10) 6:7 (3), 4:3, diskvalifikacija Nalbandiana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 21:30
    Marinu je trebao da osvoji neki turnir da si digne malo pouzdanje. Samo naprijed
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 20:19
    ps "Nalbandian not only lost his right to play for the trophy, but also his prize money (L36,000) and his ATP ranking points for reaching the final."
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 20:06
    Wow... koji debil! Bravo Marine ;)
    Obrisan korisnik
  • narada10817.06.2012. u 19:24
    @mister No80 pa dobro onda, onda ce Marin sebi rec: "Radni dan zavrsen malo ranije danas, idemo na sladoled u London. Kako je zivot lijep!"
    narada108
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 19:07
    Pobjednik 78000€ a finalist 44000-sitnica :)
    Obrisan korisnik