Nogomet

Ancelotti: "Sviđa mi se Mandžukić, jako je snažan i učinkovit u igri glavom"

Ante Zovko • nedjelja, 17.06.2012.
Ancelotti: "Sviđa mi se Mandžukić, jako je snažan i učinkovit u igri glavom"
Foto: Kristijan Komarica

Italija će proći u četvrtfinale, vjeruje trener Paris Saint-Germaina Carlo Ancelotti, ali je poručio da reprezentacija njegove zemlje mora pronaći strijelca jer sadašnji napadači po njegovu mišljenju ne zabijaju dovoljno.

Prema mišljenju Ancelottija, talijanski izbornik Cesare Prandelli promašio je taktiku u drugom poluvremenu utakmice drugog kola Europskog prvenstva s Hrvatskom koja je završila 1:1.

Andrea Pirlo doveo je Azzurre u prednost u prvom dijelu iz slobodnog udarca, a u drugom izjednačio je Mario Mandžukić.

"Tijekom prvog poluvremena Italija je igrala dobro i bila je vrlo čvrsta. Ali je u drugom dijelu potpuno promijenjena filozofija igre. Bila je više defenzivno orijentirana u pokušaju da se zadrži vodstvo. To po mojem mišljenju nije bila dobra ideja", rekao je talijanski stručnjak za L'Equipe.

Detektirao je razlog zbog kojeg se Italija muči: "Italiji je bio problem zabiti gol, a u ovom trenutku nemaju strijelca. Balotelli i Cassano ne zabijaju dovoljno."

U prvoj utakmici protiv Španjolske strijelac za Italiju u remiju 1:1 bio je Antonio Di Natale koji je ušao u igru u drugom dijelu.

Iako Francuska izgleda preporođena pod vodstvom Laurenta Blanca, Ancelotti je ne vidi kao favorita prvenstva: "Mislim da nije. Španjolska je i dalje favorit. To je najizbalansiranija momčad. Njemačka je također jako snažna. Mislim da će se Francuska plasirati u četvrtfinale, a nadam se da će i Italija."

Treneru francuskog doprvaka za oko su zapela dva igrača: "Poljski napadač Lewandowski je jako dobar, jako je brz. Znam da je imao odličnu sezonu u Borussiji Dortmund, a ponekad je teško formu prenijeti na Euro. Sviđa mi se i Hrvat Mandžukić koji je jako snažan i učinkovit u igri glavom."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 17:26
    MM17 OSVOJIO NOGOMETNI SVIJET ! BRAVO MANDZO KRALJU !
    Obrisan korisnik
  • Zinedine_Zidane17.06.2012. u 17:25
    Mandžukić je bio totalno podcijenjen igrač i konačno je došao na svoje...ne tvrdim da je spektakularan igrač i fenomen, ali definitvno bolji nego su ljudi mislili...taman bi bio dobar za PSG, tandem Mandža - Lavezzi...
    Zinedine_Zidane