Nogomet

Torres: "Upoznati smo sa snagama Hrvatske, znamo kako pristupiti utakmici"

Iz Gdanska:Tomislav Pacak • nedjelja, 17.06.2012.
Torres: "Upoznati smo sa snagama Hrvatske, znamo kako pristupiti utakmici"
Foto: EPA

U očekivanju utakmice u kojoj će i jednima i drugima "na vagi" biti prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva, španjolski nogometaši najavljuju susret s Hrvatskom s puno opreza. Bez obzira što mogu proći i s remijem, Španjolci govore samo o pobjedi...

Nekoliko dana nakon što je protiv Iraca zabio dva pogotka, Fernando Torres nadat će se sličnom nastupu i u posljednjem kolu skupine C. Španjolci su već naviknuti na nastupe u Gdansku, gdje če igrati i svoju treću utakmicu prvog kruga, a Torresu i suigračima cilj je biti podjednako raspoložen i efikasan kao protiv momčadi Giovannija Trapattonija.

Ipak, u španjolskom taboru ne nedostaje ni opreza.

"Rezultat Rusije sigurno nas treba probuditi", opisao je Torres, govoreći o raspletu skupine A, iz koje su u četvrtfinale neočekivano prošli Česi i Grci: "Moramo pobijediti zadnju utakmicu. I Hrvatska treba pobijediti, upoznati smo sa snagama Hrvatske i znamo kako pristupiti utakmici."

Santi Cazorla: "Moramo odigrati dobru utakmicu. Čeka nas odlična atmosfera, mi ćemo dati sve od sebe kako bismo pobijedili i prošli dalje... Može se dogoditi svašta na ovakvom turniru, vidjeli smo sinoć Ruse koji su ispali usprkos četiri boda uoči zadnjeg kola. Moramo igrati dobro protiv Hrvatske, nastaviti ono što smo za sada započeli."

Santi o vlastitoj minutaži: "Uvijek kažem – privilegija je biti u ovakvoj grupi igrača i ovoj reprezentaciji. Meni je to značajno samo za sebe; naravno da čekam svoju prigodu koju bih iskoristio najbolje kako znam. Ali vjerujem u svoje suigrače, dok nisam na terenu bit ću im podrška."

"Očekujemo da ćemo igrati svoj nogomet", dodao je glavni napadački adut Španjolaca, još jednom se vraćajući na pitanje o Rusima: "Moramo imati puno respekta prema protivniku, kao što ste rekli, poraz Rusije sigurno nas je mogao razbuditi."

Torres nije želio govoriti o sastavu, pa ni o vlastitoj ulozi u ponedjeljak navečer: "Ne znamo još početnu jedanaestoricu. Izbornikov posao je odabrati momčad, imamo puno dobrih igrača. Trenera morate pitati hoću li ja igrati. Borimo se na svakom treningu za igranje u prvom sastavu, a mi ćemo poštovati svaku trenerovu odluku."

"Idemo na pobjedu protiv Hrvatske, tek onda možemo razmišljati o četvrtfinalu", nastavio je Torres, ne želeći previše govoriti o strahu Talijana da će ogled Španjolske i Hrvatske završiti s 2:2. "Ne bih o tome više ni govorio, nema razloga da o tome pričamo. To nas ne zanima, Hrvatsku također", kazao je: "Profesionalci smo, to se nas ne tiče, mi moramo pobijediti, Hrvatska treba pobijediti, možemo odigrati i neriješeno – to je nogomet. Mi ćemo dati sve od sebe, igrati svoju igru i nema smisla govoriti o nečemu što nije nogomet."

Napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije će ogled s Hrvatskom dočekati osokoljen pogocima protiv Irske, u ogledu koji mu je podignuo vjeru da nije zaboravio zabijati. "Odradio sam svoj posao, igrao sam sa samopouzdanjem, trener je vjerovao u mene i uživam tako igrati u reprezentaciji", zaključio je: "Nema razloga da nešto puno mijenjamo, očekujemo jednaki nivo igre kao u prethodnoj utakmici. Probat ću iskoristiti svaku šansu koju dobijem."

"Momčad igra dobro, ima puno kvalitetnih pojedinaca poput Xavija, Inieste i Silve, koji su među najboljim igračima na svijetu, i ako oni nastave na takvom nivou, mi napadači možemo samo iskorištavati prigode. Svi sanjamo uspjeh na ovom Euru, svi priželjkujemo da Iker na kraju podigne pehar za pobjednika", naglasio je Torres, dodajući i riječ-dvije o razlikama kada je u sastavu Cesc Fabregas, kao manje klasična napadačka opcija.

Fernando Torres o ekonomskoj krizi u Španjolskoj: "Mi uglavnom pričamo o nogometu, iako, jasno, znamo puno ljudi u Španjolskoj i svjesni smo situacije u zemlji. To nam je možda dodatna motivacija, ali to nas ne opterećuje. Bilo bi dobro da usrećimo cijeli narod, da slave s nama još jedan veliki trijumf."

"Stručni stožer će odlučiti tko će igrati, oni najbolje poznaju igrače, poznaju sustav i kako funkcionira", istaknuo je Torres: "Imamo nekoliko različitih opcija u napadu, a izbornik je jedini koji može odlučiti tko će igrati. Vidjet ćemo i koliko će nam Hrvatska dopustiti da igramo duboko, a mi ćemo naravno kroz pas igru tražiti rupe u njihovoj obrani."

Pepe Reina, jedan od pričuvnih španjolskih vratara, dotaknuo se španjolske pripreme za Luku Modrića: "Luka je srce i duša momčadi Hrvatske. Svi napadi idu preko njega, on se odlično kreće po terenu, pokriva tri četvrtine terena. Jako je dobar igrač, njegov pas je odličan, iza njega su odlične sezone u Tottenhamu. No, Hrvatska nije samo Modrić, igra jako dobro cijela momčad, uključujući vratara s puno iskustva. Modrić je sjajan, ali ima Hrvatska i druge igrače."

Prisjećajući se španjolske pobjede na Svjetskom prvenstvu pretprošle godine u Južnoj Africi, Reina je kazao da su neke stvari slične, ali ima i prostora za poboljšanje: "Imamo jednu filozofiju igre koje se držimo. Sigurno unutar toga imamo i dodatnih rezervi. Vjerujem u cijelu ekipu koja je fenomenalna. Imamo veliku odgovornost kao svjetski prvaci, iako nije lako ponoviti sve te uspjehe."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 22:59
    Španjolci sa svojom smješnom stragegijom bez napadača protiv talijana samo nas ukopali,možda im se sutra osvestimo
    Obrisan korisnik