Vodeni sportovi

Bošković: "Osvajanje Svjetske lige dodatno popravlja raspoloženje prije Olimpijskih igara"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.06.2012.
Bošković: "Osvajanje Svjetske lige dodatno popravlja raspoloženje prije Olimpijskih igara"
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Kazahstanu je osvojila naslov pobjednika Svjetske lige te time ponudila i dobru najavu za nadolazeće Olimpijske igre u Lodnonu...

Pobjedom na peterce protiv Španjolske (18:17) Hrvatska je po prvi put uzela trofej Svjetske lige, a izbornik Ratko Rudić i reprezentativac Miho Bošković slažu se da će se sada još optimističnije gleda prema nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Cijeli je turnir bio odlična vaterpolska manifestacija. Zadovoljan sam osvajanjem titule, to nam je dobar poticaj uoči olimpijskog nastupa", rekao je Rudić.

Bošković je dodao: "Utakmica protiv Španjolske bila je stvarno dobra i zanimljiva za gledatelje, premda ove reprezentacije nisu u vrhunskoj formi jer se svi spremaju za Olimpijske igre".

"Uspjeli smo napokon osvojiti Svjetsku ligu, a to će dodatno popraviti raspoloženje u hrvatskoj momčadi", istaknuo je vaterpolist.

Španjolski izbornik Rafael Aguilar nije bio pretjerano nesretan zbog poraza u finalu. Svjestan je da je izvođenje peteraca lutrija i zadovoljan je viđenim.

"Nama je najvažnije bilo učiniti finale što neizvjesnijim, uz dobar pristup. Utakmica s Hrvatskom bila je sjajna. Hrvatska ima više kvalitete i dobar je osjećaj nositi se s njima. Peterce je odlučila sreća, koja ovoga puta nije bila na našoj strani. I to je život", rekao je Aguilar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc18.06.2012. u 12:01
    Nisi ni ti zanimljiv pa svejedno konstantno pišeš gluposti...
    soecc
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 09:44
    nisam uopće znao da se igra Svjetska liga i to u kazahstanu! Ali dobro, to je ionako vateroplo, 7. ili 8. momčadski sport u Svijetu, nije nešto popularan niti zanimljiv.
    Obrisan korisnik