Nogomet

Marchisio: "Irci će gristi, moramo razmišljati samo o sebi"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.06.2012.
Marchisio: "Irci će gristi, moramo razmišljati samo o sebi"
Foto: Kristijan Komarica

Italija će protiv Republike Irske tražiti pobjedu koja joj je nužna kako bi zadržala svoju nadu u prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva. Claudio Marchisio i Giorgio Chiellini upozoravaju da se Trapattonijevi nogometaši neće olako pristati na poraz...

Reprezentacija Republike Irske, uzme li barem bod Talijanima u Poznanu, može poslati Španjolsku i Hrvatsku u četvrtfinale Europskog prvenstva neovisno o ishodu susreta u Gdansku. No, Azzurri tvrde kako su spremni spriječiti takav rasplet.

"Giovanni Trapattoni je legenda, ne samo talijanskog nego svjetskog nogometa. Ostvario je broje uspjehe, a svoje je ideje i taktičko znanje usadio i Irskoj. Napravio je odličan posao s njima, a iako su ispali, neće biti lako s njima. Irska će gristi", najavio je Claudio Marchisio, jedan od talijanskih aduta.

Talijani tvrde kako se neće previše opterećivati opcijom da dvoboj Španjolske i Hrvatske završi ishodom koji njima ne odgovara: "Naša je momčad jedinstvena, bez obzira što nismo pobijedili ni Španjolsku ni Hrvatsku. Dat ćemo sve od sebe kako bismo prošli skupinu. Moramo razmišljati samo o sebi".

"Igrali smo protiv Irske prijateljsku utakmicu prošlog ljeta i nije dobro završilo, izgubili smo 2:0. Nadam se da će naš pristup ovoga puta biti drugačiji, kao i rezultat", zaključio je Marchisio.

Svoje je mišljenje ponudio i branič Giorgio Chiellini, koji se slaže da nema potrebe gledati rezultat druge utakmice: "Moramo biti usredotočeni samo na Irce. Možda to nekome drugome izgledati drugačije, no naš je cilj pobijediti i ne razmišljati o sreći ili sličnome. Pobijedimo li, proći ćemo i tada uistinu počinje ovaj turnir".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 14:48
    prvi igrac koji je reko nesto o irskoj a da ne kaki o 2-2
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 14:19
    1:1 ce zavrsit :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 11:13
    A niste nešto ni zaslužili biti ispred nas, iako su vam šanse za prolazak veće. No, bile su i Rusima pa smo vidjeli kako je to završilo.
    Obrisan korisnik