Nogomet

Katsouranis: "Proći ćemo Njemačku na jedanaesterce"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.06.2012.
Katsouranis: "Proći ćemo Njemačku na jedanaesterce"
Foto: Davor Sajko

U grčkom taboru ne nedostaje dobrog raspoloženja nakon plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva. Kostas Katsouranis zna da se njegova momčad neće predati ni protiv Njemačke...

Grčka je svojim nepopustljivim pristupom još jednom ostvarila uspjeh i plasirala se u drugi krug nakon remija s Poljacima i poraza od Češke u prva dva kola. Ključnom se pokazala pobjeda nad vodećim Rusima 1:0, ostvarena pogotkom kapetana Karagounisa.

Fernando Santos, izbornik Grčke: "Sve se može dogoditi u četvrtfinalu. Pripremit ćemo se najbolje što možemo, svjesni svojih snaga, ali i mana. Nismo najbolji na svijetu, ali pružit ćemo maksimum. Neigranje Karagounisa velik je hendikep za nas, nedostajat će nam njegovo iskustvo, znanje i sposobnost da nadahne svoje suigrače. Moram pronaći rješenje, ali njegova zamjena će odraditi svoj posao, u to sam siguran".

No, Karagounis će zbog kartona morati propustiti četvrtfinale protiv Njemačke pa će kapetansku vrpcu po svemu sudeći nositi Kostas Katsouranis.

"Teško je opisati naše osjećaje, još nismo sasvim svjesni što smo postigli. Nevjerojatan je uspjeh što smo još jednom među najboljih osam reprezentacija Europe", rekao je 32-godišnji Katsouranis, jedan od onih koji je naciju bacio u delirij u Portugalu 2004. godine.

Smatra da se Grčkoj nema što prigovoriti: "Igrali smo odlično protiv Rusije, pogotovo u obrani. Zatvarali smo prostor, nismo im dopuštali prilike, a znali smo iskoristiti trenutke kada smo imali loptu u nogama. Zasluženo smo prošli".

Vjere u novi pothvat Grcima uistinu ne nedostaje. Katsouranis je prije dvoboja s Rusima najavio pobjedu 1:0, a prije četvrtfinala s Nijemcima u dobrom raspoloženju kaže:

"Proći ćemo na jedanaesterce. Vrijeme je da nam to uspije jer smo tijekom proteklih tjedana promašili čak tri udarca s bijele točke. Sada smo još samopouzdaniji i ne možemo tvrditi kada će našoj pustolovini doći kraj. Nogomet je igra, a mi imamo povjerenja u svoje mogućnosti".

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 19:59
    Ma toliko od gipsi-je
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 19:40
    Ima da vas Mannschaft pregazi kao plitak potok!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 18:58
    dobije li grčka njemačku, mislim da nema smisla više gledati nogomet.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 16:52
    Bi li ti da večeras Hrvatska ispadne sa prelijepom igrom ili da prođe uz bunker? ja bih osobno volio da bude ova druga opcija....Grcima se mora dat kredit jer sa ne baš bogzna kakvom ekipom se provlače i upravo je u tome i draž ovog sporta. Da ne pobjeđiva uvijek bolji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 14:05
    Malo je falilo da se grcima dodatno posreći. Da su danci pobijedili (što su itekako mogli - stativa, nedosuđeni penal) onda bi grci išli na dance. Ovako će ipak njihov put ovdje stati, a izostanak Karagounisa im je (pre)veliki nedostatak.
    Obrisan korisnik