Nogomet

UEFA izrekla kazne Rusiji i Poljskoj

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.06.2012.
UEFA izrekla kazne Rusiji i Poljskoj
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometni savezi Rusije i Poljske saznali su kazne za nedolično ponašanje navijača tijekom međusobnog susreta. Oba saveza su kažnjeni novčano s tim da Rusima nije aktivirana uvjetna kazna od minus šest bodova u kvalifikacijama...

Osim već dobro poznatih nereda koji su se događali uoči susreta Rusije i Poljske na ulicama Varšave, nereda je bilo i na tribinama te su oba saveza saznali visinu kazne za nedolično ponašanje svojih navijača.

Rusi su se bojali aktiviranja uvjetne kazne s kojom bi u kvalifikacije krenuli sa šest bodova minusa, no srećom po njih, uvjetna kazna nije aktivirana.

"Ruski nogometni savez se kažnjava novčano s 30 tisuća eura zbog bakljade i neprimjerenih transparenata koji su se pojavili na tribinama te zbog ulaska navijača na teren. Ovo ne aktivira uvjetnu kaznu oduzimanja šest bodova i ona ostaje i dalje na snazi", objavila je Uefa.

Bez kazne nisu prošli niti Poljaci koji su ipak prošli nešto bolje. Oni su kažnjeni također zbog paljenja baklji od strane navijača i to s novčanom kaznom u visini četiri tisuće eura.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!