Nogomet

Rosicky: "Male su šanse da zaigram u četvrtfinalu"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 18.06.2012.
Rosicky: "Male su šanse da zaigram u četvrtfinalu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Češku nogometnu reprezentaciju u četvrtfinalu Europskog prvenstva očekuje ogled s Portugalom, a u njega će vrlo vjerojatno ući bez Tomaša Rosickog. Češki kapetan otkrio je, naime, kako su izgledi za nastup vrlo maleni...

Nakon što su s dvije pobjede zasjeli na čelo skupine A, Česima je rasplet grupe B donio ogled protiv Portugala u četvrtfinalu. Uoči tog susreta, u koji ne ulaze kao favoriti, izbornik Michal Bilek ima popriličnih problema sa sastavljanjem momčadi.

Naime, kapetan Tomaš Rosicky upitan je za nastup zbog ozljede koja ga je udaljila i od nastupa u posljednjem susretu skupine. Prema njegovim riječima, češki navijači nemaju previše razloga za optimizam.

"Postoji mala šansa da zaigram u četvrtfinalu, ali zaista mala. List mi je bio bolje posljednjih dana, sve do subote kada sam želio trenirati i ponovo osjetio bol", riječi su veznjaka Arsenala uoči ogleda koji je na rasporedu 21. lipnja u Varšavi.

O svemu ovome nekoliko riječi ponudio je i češki izbornik: "Pokušao se spremiti prije utakmice protiv Poljske, ali nije mogao započeti, pa je vrlo teško reći hoćemo li ga imati za sljedeću utakmicu. Nadamo se da će zaigrati, naravno, ali moramo vidjeti."

"Svi daju sve od sebe da bude spreman. Znamo da je Tomaš nezamjenjiv, ali uspjeli smo dobiti i bez njega. Daniel Kolar je odigrao sjajnu utakmicu i to nije prvi put da smo pobijedili bez njega", zaključio je Bilek, očito spreman na još jedan susret bez svog najboljeg igrača.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!