Nogomet

Mandžukić: "Ja sam ponosan na sve što smo napravili, odigrali smo tri odlične utakmice"

Iz Gdanska:Bernard Jurišić • utorak, 19.06.2012.
Mandžukić: "Ja sam ponosan na sve što smo napravili, odigrali smo tri odlične utakmice"
Foto: Kristijan Komarica

Dva osjećaja miješala su se na licima i u izjavama svih hrvatskih reprezentativaca nakon poraza od Španjolske. Razočaranje, ali i ponos, uz malo ljutnje zbog nekih sudačkih odluka...

Josip Šimunić nije odigrao ni minutu na ovoj Europskom prvenstvu, no pohvalio je sve što su njegovi suigrači pokazali:

"Momci su odigrali veliku utakmicu, imali smo jednu veliku šansu koju nismo iskoristili. To je nogomet, ipak je to Španjolska. Sreća je nekad na tvojoj strani, nekad nije, ali mi moramo više vjerovati u sebe. Uvijek nam je nešto malo nedostajalo za prolaz, mislim da je često razlog to što često sami sebe podcjenjujemo."

34-godišnji stoper još uvijek ne namjerava okončati reprezentativnu karijeru:

"Ne razmišljam o oproštaju u ovom trenutku pola sata nakon utakmice, ali ne želim otići na ovakav način. Sigurno ću obaviti razgovor sa sljedećim izbornikom."

Danijel Pranjić drži da bi Hrvatska bila u četvrtfinalu da je ušao Rakitićev udarac u 59. minuti:

"Tako blizu, a tako daleko. Odigrali smo dobru utakmicu, Španjolci su imali posjed lopte, ali nismo im dozvolili praktično ni jednu veliku šansu do gola. Čekali smo svoju šansu koja se desila, nažalost Rakitić nije zabio. Da je zabio siguran sam da bismo sad bili u četvrtfinalu."

Pranjić je istaknuo da je nogomet na ovakvim natjecanjima ponekad i nepravedan:

"Nogomet je čudan, vidjeli ste da su Nizozemci prve dvije utakmice izgubili, a opet su pobjedom mogli proći dalje. Mi smo u prve dvije utakmice uzeli četiri boda, držali remi sa Španjolskom i svejedno nam nije bilo dovoljno nego smo morali tražiti gol. Zato je nogomet toliko zanimljiv, iako ponekad nije pravedan."

Mario Mandžukić s tri je pogotka najbolji hrvatski strijelac na ovom natjecanju.

"Nismo zaslužili ići kući nakon ovakve tri utakmice koje smo odigrali. Razočarani smo, danas smo pokazali da smo odlična momčad. Odigrali smo sjajne tri utakmice i stvarno je šteta što ne idemo dalje. Možemo se u Hrvatsku vratiti uzdignute glave i mislim da navijači mogu biti ponosni na nas jer smo Hrvatsku predstavili u odličnom izdanju."

O svojoj igri kojom je skrenuo pažnju brojnih europskih klubova "Mandžo" nije želio previše pričati.

"Nisam došao ovdje da bih sebe predstavljao, došao sam predstavljati svoju zemlju i napraviti što bolji rezultat. Ja sam ponosan na sve što smo napravili, odigrali smo tri odlične utakmice, bili smo prava klapa i stvarno žalim što to nismo okrunili prolaskom u četvrtfinale."

Kakav je bio oproštaj od izbornika Bilića nakon utakmice?

"Nismo imali puno riječi u svlačionici, znali smo da je ovo rastanak od izbornika i ovog stručnog stožera. Svi smo razočarani, bilo bi lijepo da smo rastanak s njim okrunili prolaskom u ovako teškoj skupini."

Osim Ćorluke i Mandžukić je bio "žrtva" nedosuđenog jedanaesterca. I španjolski mediji nakon utakmice priznali su da su za Hrvatsku mogla biti dosuđena oba jedanaesterca.

"Suca ne bih komentirao, vidjeli ste sve na televiziji."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 12:51
    Svaka čast našim dečkima na svemu nismo prošli ali za prolaz trebali smo ipak dobiti italiju ili špajnolsku to nismo napravili a mogli smo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 12:31
    to i mene boli sto pranjic kaze zaista nepravda nizozemska je imala priliku proci s 2 puse u prva 2 kola a mi ne bismo mogli ni s 5 bodova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 11:24
    Beusan je mucki provokator, izdajica, da je Hrvatska igrala finale SP-a protiv Spanjolske i da je bila ostecena on bi i dalje branio svoje pedercice od sudaca
    Obrisan korisnik
  • uvik_zedan19.06.2012. u 10:22
    Beusan je iz HNL-a navikao na onu .- "sudac je uvik u pravu" što god da se događalo na terenu
    uvik_zedan
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 08:54
    Neka više nikad ne zovu onog idiota beusana da komentira suđenje, nevjerojatno da španjoski mediji realnije govore o suđenju od njega. Što je najgore svi mi ga od pretplate plaćamo a on konstantno brani suce od njihovih grešaka. Nije to samo slučaj bio sinoć nego i inače
    Obrisan korisnik