Nogomet

Meier: "Nije to bilo dobro Starkovo suđenje", Marca navela "oproštene jedanaesterce"

Borna Rupnik • utorak, 19.06.2012.
Meier: "Nije to bilo dobro Starkovo suđenje", Marca navela "oproštene jedanaesterce"
Foto: EPA

O suđenju Wolfganga Starka na utakmici Španjolske i Hrvatske rasprave su se vodile i izvan granica Lijepe naše. Mišljenja se donekle razlikuju...

Njemački djelitelj pravde Wolfgang Stark nije uspio ostati neprimjetan u odlučujućem susretu trećeg kola skupine C Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske. Nekoliko je spornih detalja koji nisu promakli ni medijima ni stručnjacima diljem Europe.

"Stark po jednom u oba poluvremena nije uslišao hrvatske molbe za kaznenim udarcima, nakon starta Ramosa na Mandžukiću i povlačenja Ćorluke. No, treba biti pošten prema sucu i reći da nisu to bile sasvim čiste situacije", napisao je u svojoj analizi britanski Sky Sports.

Za BBC je te trenutke prokomentirao Alan Hansen, koji kaže: "Hrvatskoj u prvom dijelu nije dosuđen vrlo izgledan jedanaesterac. U drugom dijelu je Busquets povukao Ćorluku, ali ispred suca je bilo još 19 igrača i on to nije mogao vidjeti. Da je vidio, bio bi to kazneni udarac. Razliku čine sitnice".

Španjolska Marca vrlo je jasno poručila: "Sudac nam je oprostio dva jedanaesterca". No, španjolski tisak podsjeća i na prekršaj Mandžukića na Piqueu, koji je također bio za bijelu točku.

AS je podsjetio i na start Pepea na Daniju Alvesu u polufinalu Lige prvaka između Reala i Barcelone, kada je Stark poslao portugalskog reprezentativca na prijevremeno tuširanje.

Za njemački ZDF oglasio se Urs Meier, bivši sudac koji je ostao dobro poznat hrvatskoj javnosti. "Nije to bilo dobro Starkovo suđenje. Prekršaj na Mandžukiću bio je za kazneni udarac", kaže Meier.

Lutz Wagner, član sudačke komisije Njemačkog nogometnog saveza, stao je u Starkovu obranu: "Osim tog prekršaja na Mandžukiću, Stark je suvereno sudio. Utakmica nije bila jednostavna i nakon pregledavanja snimki može se razgovarati je li trebao postupiti drugačije, no to ne umanjuje ukupni dojam".

Njemački Kicker zaključuje kako će nakon utakmice u Gdansku Wolfgang Stark teško biti izabran među suce koji će nastaviti svoj boravak u Poljskoj i Ukrajini.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež21.06.2012. u 16:03
    Jadni mi kad nas Urs Meier "brani".
    Skarambež
  • Lionel Mandrake20.06.2012. u 21:35
    Samo je pitanje vremena kad će se Kina ugurati u europske kvalifikacije i na europska prvenstva. UEFA treba još jedno veliko tržište
    Lionel Mandrake
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 21:31
    jedna rijec: MAFIJA!!! gade mi se djubr..!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 11:15
    Neminovno da su veliki gurani dalje. Ocito je u ovom 3. krugu.Koji ce kur.... toliki suci kad nista (nece ) da vide. A najbolje sto im se nesmij nista rec ... Gledaju li oni analizu prvog poluvremena na odmoru i slicno ,dali im tko sta ukazuje?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 00:07
    pa samo treba pogledat sta se danas Ukrajini napravilo..cista krada..opet.Uefa stiti velike i to je istina..
    Obrisan korisnik