Nogomet

Hodgson: "Većina je mislila da uopće nećemo proći u četvrtfinale"

Ante Dubravac • srijeda, 20.06.2012.
Hodgson: "Većina je mislila da uopće nećemo proći u četvrtfinale"
Foto: EPA

Minimalnom pobjedom protiv domaćina Ukrajine Engleska je izborila prvo mjesto u skupini D što je prema riječima izbornika Roya Hodgsona veliki uspjeh njegovih igrača.

Unatoč tome što nisu prikazali nezaboravan nogomet izabranici Roya Hodgsona savladali su Ukrajinu te izborili četvrtfinalni dvoboj u kojem ih čeka Italija.

"Da je netko uoči Eura rekao da ćemo biti prvi u skupini, ne vjerujem da bi bilo puno onih koji bi u to vjerovali, većina je mislila da uopće nećemo proći u četvrtfinale," izjavio je Hodgson nakon susreta.

"Što će nam pet sudaca, ako niti jedan nije vidio da je Devićev udarac prešao gol-liniju za više od jednog metra? Pet sudaca, a niti jedan ne vidi gol," ljut je nakon utakmice bio Oleg Blohin

"Utakmica protiv Ukrajine za nas je bila iznimno teška, ali nam donosi dodatni dan odmora uoči četvrtfinala i to je ono što nam je očajnički trebalo."

Izbornik je priznao da je njegova momčad imala i sreće te da su domaćini oštećeni u 62. minuti kada suci nisu vidjeli da je udarac Devića prešao gol-liniju: "Ukrajini nije priznat pogodak. Dobili smo tu sreću i znali smo je iskoristiti za pobjedu u ovoj utakmici."

Hodgson je svjestan da Englezi još uvijek ne igraju najbolje te da mjesta za napredak ima: "Nismo pokazali dovoljno smirenosti s loptom kada smo je imali u posjedu. To je nešto na čemu još moramo raditi i u čemu moramo napredovati," zaključio je.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 17:21
    Najbolje da i niste želim vam brz povratak kući eNGLEZI
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 13:24
    Ma kakav trener i Englezi i Talijani su prošli nezasluženo.
    Obrisan korisnik
  • IanZG20.06.2012. u 09:04
    S obzirom da je Woy bio trener tek 3 utakmice prije početka prvenstva te ako se uzme u obzir koliko im igrača nedostaje, kako zbog ozljeda, tako zbog internih svađa, mislim da je engleska napravila veliki uspjeh time što je prošla u četvrtfinale te je sve nakon ovoga samo bonus :)
    IanZG