Nogomet

Prosinečki: "Bilićev odlazak neće oslabiti reprezentaciju"

Ante Dubravac • srijeda, 20.06.2012.
Prosinečki: "Bilićev odlazak neće oslabiti reprezentaciju"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Aktualni trener Crvene zvezde i bivši pomoćnik izbornika Slavena Bilića Robert Prosinečki prokomentirao je nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu, ali i očekivanja u predstojećim kvalifikacijama.

"Hrvatska je tijekom prvenstva pokazala da ima klasu, ali na kraju nije imala sreće," izjavio je Robert Prosinečki za Sportal te u jednoj rečenici sažeo svoje mišljenje o igrama Bilićevih izabranika na Euru.

Trener Crvene zvezde posebno ističe dva imena: "Svi izdvajaju Marija Mandžukića, ali za mene on nije iznenađenje jer je odlično igrao u Wolfsburgu. Luka Modrić je dokazao da je igrač koji može igrati u bilo kojoj momčadi."

Neizbježno je bilo pitanje i o sudačkim previdima kojima je oštećena Hrvatska u dvoboju s Španjolskom: "Prekršaji nad nad Mandžukićem i Ćorlukom, mogli su biti okarakterizirani kao jedanaesterci. Ipak, javnost u Hrvatskoj mora biti zadovoljna, jer su djelovali kao momčad i stvarno je malo nedostajalo da prođu skupinu."

Za kraj se Prosinečki osvrnuo na predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu: "Bilić je dokazao da je vrhunski trener, napravio je rezultat, ali je važno da će momčad ostati uglavnom ista. Ne mislim da će reprezentacija biti oslabljena zbog njegovog odlaska. Hrvatska je jedan od favorita u skupini, ali ne treba otpisivati Belgiju i Srbiju," zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 17:28
    Smeta ti šta se Žuti ne busa u prsa i veliča svoje hrvatstvo. Za koga je igrao i davao golove - za Srbiju? U čijem je stožeru bio - u Srpskome? A ne smetaju ti Mamić, Marković i slični veliki domoljubi kojima ta ista ljubav služi za punjenje džepova. Žuti ne treba nikome dokazivati svoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj20.06.2012. u 17:42
    jeftini nacionalizam?  ajmo prestat s tim jeftinim floskulama?  dragi hugo, nije toliki problem što je robi otišao u zvezdu, problem je što je on očito zaboravio otkud je potekao i di je živio. čim je stigao u bg počeo je govoriti tečnom ekavicom a i vrlo brzo je... [više na forumu]
    Mihalj
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 15:00
    Tako je Žuti, zašto bi i oslabio. Štico je moralno kvaran, ali kao trener ima potencijala, ima karizmu i autoritet, znanje. Ja bi možda radije Bobana, ali on nije za suradnju s reakcionarnim snagama hr. nogometa ni pod koju cijenu. Žuti bi isto bio super. A Mihalju, jako mudro zboriš - jeftini... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 14:33
    Nadam se da ce i Zuti jednom biti izbornih nase repke, jer bio je lucidan na terenu, a mislim da ima i to nesto posebno kao trener. Covjek sa karizmom i samopouzdanjem, uvjek vjeran sebi.
    Obrisan korisnik
  • grič20.06.2012. u 13:22
    Delija
    grič