Nogomet

Del Bosque: "Jedna dobra prilika ne znači da je Hrvatska bila bolja"

Josip Tolić • srijeda, 20.06.2012.
Del Bosque: "Jedna dobra prilika ne znači da je Hrvatska bila bolja"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Na konferenciji za novinare u utorak španjolski izbornik Vicente del Bosque žestoko je reagirao na kritike tamošnjih medija vezanih uz igru Furije protiv Hrvatske. Smatra da je njegova reprezentacija igrala dobro i da to nisu mogle pokvariti malobrojne šanse Kockastih.

Nakon utakmice Hrvatske i Španjolske (0:1) u Gdansku u sklopu trećeg kola Europskog nogometnog prvenstva, španjolski izbornik Vicente del Bosque po povratku u bazu u Gniewino ekspresno je produžio u hotelsku sobu pogledati snimku utakmice i još jednom proanalizirati sve poteze tijekom uzbudljivog ogleda.

"Odlučio sam pogledati utakmicu i sad imam poprilično drugačiji pogled nego većina 'sudaca' koji kažu da smo bili tako loši. Ja jednostavno ne mislim tako. U redu, Hrvatska nam je prijetila s vremena na vrijeme, no općenito smo dobro nastupili. Mislim da nismo dovoljno raširili našu igru tako da je uvijek postojao prostor za njih da stvore šansu i iskoriste je", izjavio je Del Bosque na konferenciji za novinare u utorak.

"Prihvaćam činjenicu da ljudi nisu nužno za ono što ja činim. Ima puno brige o tome otežavamo li si previše, je li Rakitić umalo zabio, no stvari koje smo napravili dobro bile su važne."

"Možda su Rakitić i Srna imali prilike no to je manje-više bilo to. Ostatak večeri dominirali smo. Činjenica da je Hrvatska imala jednu dobru priliku ne znači da je bila bolja, ma dajte!", odgovorio je Del Bosque španjolskim novinarima.

Pohvalio je rezervne igrače poput strijelca Jesúsa Navasa te dodao kako će svaka momčad imati teške trenutke, no moli navijače da ostanu mirni. "Mogli smo dobiti 2:0 ili 3:0, no nije išlo u tom smjeru. Svatko misli da zna bolje od trenera, ali smatram da smo napravili dobar posao dosad", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 18:26
    iz čega dobiti 2 ili 3-0? iz udaraca po golu iz mrtvog kuta ili kruženja oko 16m... mi smo imali 3 šanse a sve su bile izglednije od svih španjolskih zajedno. da smo uspjeli povesti by by espana, ni suci im nebi pomogli
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 21:48
    Skarambež!!! Nemaš ti pojma o nogometnim pravilima.
    Obrisan korisnik
  • Skarambež21.06.2012. u 15:43
    Nema ovdje ni lične ni guzične prirode i nismo igrali protiv nikakve Španije, nego protiv Španjolske. Navas jest bio u zaleđu. Nikakvo pasivno zaleđe. Navas je imao jednog čuvara na sebi, onaj drugi je imao svog čuvara. Taj je dvojac bio u razmaku od nekoliko metara. Nije Navas bio... [više na forumu]
    Skarambež
  • Skarambež21.06.2012. u 15:20
    Evo da nisam to napisao jučer http://www.hrsport.net/kolumne/442274/nogomet-euro-2012/specijaliteti-iz-uefine-kuhinje-i-carobni-stapici-iz-hogwartsa/ "Uostalom, tko želi gledati nekakvu Poljsku, Hrvatsku ili Ukrajinu u četvrtfinalu ili, oprostite na bezobrazluku, u samoj završnici? Michel... [više na forumu]
    Skarambež
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 14:14
    Dragi Del Bosque u pravu si...
    Obrisan korisnik