Nogomet

Eduardo: "Bilo bi lijepo vratiti se jednog dana u Premiership"

Mišo Gulić • srijeda, 20.06.2012.
Eduardo: "Bilo bi lijepo vratiti se jednog dana u Premiership"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativni napadač i član ukrajinskog prvaka Šahtara, Eduardo da Silva, priznao je da sebe još uvijek vidi u engleskom Premiershipu, pritom posebno napomenuvši kako su zdravstveni problemi daleko iza njega te da je spreman za najveće napore.

"U ovom trenutku imam još dvije godine ugovora sa Šahtarom i koliko imam za čuti, oni su jako zadovoljni s mojim igrama, što mi je jako važno", rekao je Eduardo u uvodu razgovora za goal.com.

Hrvatski reprezentativac u Doneck je stigao prije dvije sezone iz redova londonskog Arsenala, pritom zamijenivši Premiership s ukrajinskom ligom, no lijepa iskustva iz Engleske još uvijek nije zaboravio, stoga ne odbaciva i povratak ukoliko se ukaže prilika: "Nikada ne znate što nosi budućnost. Ako bi neki engleski klub pokazao zanimanje i ako ponuda bude zadovoljavajuća, sve je moguće. Bilo bi se lijepo vratiti jednoga dana."

2008. godine pretrpio je tešku ozljedu koja ga je prilično unazadila i odnijela mu najplodonosnije godine što se nogometa tiče, međutim, Eduardo ističe da su svi ti problemi sada iza njega: "Sada je sve u redu. Nakon te ozljede pauzirao sam 10 mjeseci, a nakon toga imao sam mnogo problema s mišićima svaki put kada bih u kontinuitetu odigrao dvije ili tri utakmice."

"Srećom, to je sada iza mene. Otkada sam došao u Šahtar sve je u najboljem redu. Istina, imao sam nekih manjih problema, ali ništa strašno. Danas je moje tijelo spremno za napore jednako kao i prije te ozljede", dodao je.

Iako je prilično razočaran ispadanjem s Europskog prvenstva, hrvatski napadač je potpuno koncentriran na početak priprema svoga kluba: "Imam vrlo malo vremena za odmor, možda desetak dana, nakon čega počinje predsezona. Vrlo je važno da smo se izravno plasirali u Ligu prvaka, jer sada imamo više vremena za kvalitetniju pripremu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 23:57
    tesko ce on otici u klub koji je jaci od Sahtara...slabo Eduardo igra poslije ozljede...jako slabo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 23:51
    Njegova klasa uopce nije upitna ako prode sezona bez ozljeda bez problema moze igrat u klubovima kao sto su Everton,Fulham,Newcastle,Sunderland,Stoke,Liverpool pa cak iTottenham kojem napadaci nisu jaca strana vec Luka,Bale i Van der Vaart. Sretno Dudu legendo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 22:03
    dobro si rekao za ahmetova; rudar mu nogometaševu tjednu plaču zaradi za 3 godine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 21:51
    Zašto ne, jedna dobra sezona bez ozljeda i može u Premiership. Ne sad u ManU ili City, ali naći će se klub za njega. Jasno, ne za tolike novce kao u Shakhtaru, jedan je Ahmetov i napaćeni narod koji radi za njega.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 20:26
    teško, iz razloga što u ukrajini ima plaću koju bi mu malo koji klub iz premiershipa ponudio s obzirom na teške ozljede koje su iza njega, te zbog male minutaže u shaktaru gdje se još nije u potpunosti uspio nametnuti i samim tim pokazati koliko još može.. a
    Obrisan korisnik