Nogomet

Given: "Čak se i Hrvatska pokazala vrlo snažnim protivnikom"

Mišo Gulić • srijeda, 20.06.2012.
Given: "Čak se i Hrvatska pokazala vrlo snažnim protivnikom"
Foto: Kristijan Komarica

Vratar Republike Irske Shay Given protiv Hrvatske je tri puta morao po loptu u mrežu te još četiri puta protiv Španjolske i dva puta protiv Italije, a sukus svega bila je ocjena da su Kockasti vrlo snažna momčad, tik do Španjolske.

Golovima Marija Mandžukića iz treće i 48. minute te Nikice Jelavića s kraja prvog dijela Hrvatska je u prvom kolu Eura svladala Irsku, što je uveliko odredilo sudbinu Zelenih koji su potom ubilježili i nova dva poraza te tako s prvenstva ponijeli epitet najlošije momčadi.

Irski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, vratar Shay Given, svjestan je da njegova reprezentacija u Poljskoj nije bila na potrebnom nivou: "Izgubili smo tri utakmice, stoga je teško izvući neke pozitivnosti. Na prvenstvo smo došli vjerujući u bolji rezultat."

"U ovim trenutcima sjećanja su još bolna, ali s vremenom će se to promijeniti i onda bismo mogli pronaći neke pozitivne stvari s tog natjecanja", rekao je irski čuvar mreže.

Vratar Aston Vile također je priznao da nitko nije mogao predvidjeti takav rasplet situacije i tri uvjerljiva poraza na Euru: "Mislim da to nitko nije mogao predvidjeti. Na turnir smo došli s pregršt samopouzdanja i zaista smo se veselili tim utakmicama. "

Na pitanje tko je bio najteži suparnik u grupi, Given je očekivano izdvojio Španjolce, ali tik do njih je smjestio Hrvatsku: "Snagu protivnika shvatite tek kada se s njima sučelite na prvenstvu. To je pogotovo bilo vidljivo u utakmici sa Španjolskom, a čak se i Hrvatska pokazala teškim protivnikom. Kada dođete na završnicu onda svima mora biti jasno da se natječete s vrhunskim igračima i reprezentacijama."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • madmax1721.06.2012. u 11:57
    Jel Given išao u školu i da li je tamo učio kako se čitaju tablice? Pogledaj koji smo na svijetu čoeće.
    madmax17
  • cameosis21.06.2012. u 00:37
    htio je reci da je hrvatska bila najbolja od te tri momcadi, jer su protiv nas jos i najbolje igrali. kod spanjolaca su se ponasali kao zec pred zmijom a kod talijana je vlak vec prosao.
    cameosis
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 21:40
    Čak smo i mi dobri? Pa hvala ti Šejne.
    Obrisan korisnik