Nogomet

Mark van Bommel spreman prepustiti mjesto mlađima

Mišo Gulić • srijeda, 20.06.2012.
Mark van Bommel spreman prepustiti mjesto mlađima

Vjerojatno pod dojmom iznenađujućeg nizozemskog ispadanja s Eura, veznjak Mark van Bommel je najavio oproštaj od reprezentativnog dresa, pritom istaknuvši da je vrijeme da priliku dobiju nadolazeće mlade nade.

Tri minimalna poraza u "skupini smrti" Nizozemce su puno ranije od predviđenoga poslali kući, zbog čega je prisutno ogromno razočaranje, kako tamošnje javnosti, tako i samih igrača od kojih je nekolicina najavila i oproštaj od reprezentativnog dresa.

Jednakog je stava i bivši veznjak Milana Mark van Bommel, koji će u narednoj sezoni braniti boje PSV-a, a sve je potvrdio u razgovoru s novinarom OnsOranja: "Vrijeme je da napravimo mjesta mlađima. Trenutno imamo nekoliko vrlo dobrih mladih igrača koji moraju dobiti priliku na većoj razini kako bi se njihov napredak nastavio."

Ipak, Van Bommel nije u potpunosti odbacio nacionalni dres, istaknuvši da će ukoliko se ukaže potreba uvijek uskočiti i pomoći svojim sunarodnjacima: "Ne želim se u potpunosti službeno oprostiti, jer uvijek ću biti na raspolaganju izborniku, ponajviše zbog činjenice što mi reprezentacija mnogo znači u životu."

Van Bommel je za reprezentaciju debitirao u listopadu 2000. godine u utakmici protiv Cipra, a od tada je upisao 79 nastupa i pritom se deset puta upisao u strijelce.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 11:01
    Dobar igrač, ali ni prvi ni zadnji kojeg stigle godine.
    Obrisan korisnik
  • Showballs21.06.2012. u 03:56
    S obzirom da ima 35 godina i lagano je pred penzijom, a njegovoj poziciji imaju De Jonga i Strootmana, ne vidim razloga da ga se i dalje zove.
    Showballs
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 23:55
    Nije ni penzija loša Marče, je li!
    Obrisan korisnik