Nogomet

Bilek: "Moramo zaustaviti Cristiana Ronalda, genijalan je"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 21.06.2012.
Bilek: "Moramo zaustaviti Cristiana Ronalda, genijalan je"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Uoči četvrtfinalnog ogleda protiv Portugala češki izbornik Michal Bilek analizira izglede svoje momčadi. Najavljuje nešto zatvoreniju formaciju, a posebno se pribojava Cristiana Ronalda.

U četvrtak kreću četvrtfinalni susreti na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, prvi je na rasporedu onaj između Portugala i Češke. Česi su pomalo i iznenađujuće izborili vrh skupine A i sad bez imperativa pobjede ulaze u drugi krug natjecanja.

"Borit ćemo se i čekat ćemo svoju šansu. Pretpostavljam da ćemo igrati nešto zatvorenije, jer preko puta sebe ipak imamo sjajnu momčad", rekao je u najavi susreta izbornik Michal Bilek.

U pripremi za ovaj ogled posebno je pripremio svoju momčad na jednog protivničkog igrača. "Cristiano Ronaldo je genijalan. Moramo mu suziti prostor. Ne smijemo dozvoliti da trči, jer onda je nemoguće zaustaviti ga", objasnio je.

Međutim, ni to nije sve što brine Bileka. "Još bi bilo dobro da je on jedina opasnost. Portugal je sjajno izbalansirana momčad s još dosta ekstra pojedinaca. Imaju dosta nezgodnih igrača, pogotovo prema naprijed."

Također, osvrnuo se i na mogućnost da se u četvrtfinalnu osloni na Tomaša Rosickog. "Trenirao je u srijedu ujutro s nama. Nije još posve spreman i prije utakmice ćemo odlučiti hoće li igrati ili ne", za kraj će strateg momčadi koja je u prvom krugu svladala Grčku i i Poljsku te doživjela težak poraz od Rusije.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!