Nogomet

Long: "Nismo imali sreće protiv Hrvatske, nakon tog poraza je sve postalo teže"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 21.06.2012.
Long: "Nismo imali sreće protiv Hrvatske, nakon tog poraza je sve postalo teže"
Foto: Kristijan Komarica

Republika Irska Europsko prvenstvo je napustila bez osvojenog boda, nakon sva tri poraza u skupini. Shane Long otkriva kako je znatno na to utjecala uvodna utakmica protiv Hrvatske...

Plasmanom na Europsko prvenstvo reprezentacija Republike Irske ostvarila je veliki uspjeh, ali igrači i navijači priželjkivali su pokoji bod i na kontinentalnoj smotri. Na kraju iz Poljske odlaze pomalo razočarani, bez ikakvog bodovnog učinka.

"Bilo je teško jer smo tamo otišli s velikim očekivanjima i vjerom u sebe", rekao je Shane Long za Birmingham Mail, a zatim se dotaknuo i nekih razloga ovakvog rezultata.

"Mislim da je prva utakmica bila velika za nas, ona protiv Hrvatske. Trebali smo rezultat, ali mislim da nismo imali sreće te večeri", nastavlja irski reprezentativac, dodajući: "Mislim da smo previše stvari napravili krivo, jednostavno nam nije išlo."

"Očito je da je Španjolska najbolja momčad na svijetu, što je pokazala pobjedom 4:0 nad nama, ali nakon poraza od Hrvatske sve je postalo teže. Čak i to što smo dali sve od sebe u drugom susretu nije bilo dovoljno", poručio je Long.

Pred Ircima su sad kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nemaju previše vremena za razmišljanje o Euru. "Razočaran sam jer smo naporno radili da dođemo tamo. Frustrirajuće je čekati šest mjeseci, a nakon toge nemati stvari u svojim rukama već nakon četiri, pet dana", zaključak je Longa, koji očito neće tako lako preboljeti zbivanja početkom ovog ljeta.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 17:00
    Simpatični ljudi, nevjerovatni navijači, ali budimo realni igrači vam nisu vrhunski iako igraju u Engleskoj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 16:47
    a simpa su ti Irci, pratio sam Italija-Irska, bas su se trudili
    Obrisan korisnik
  • Vjeran21.06.2012. u 11:41
    Pa osvojili su isti broj bodova kao i Nizozemci. Da im je to netko ponudio prije EP-a siguran sam da bi objeručke prihvatili ;-) Inače, službeno izjavljujem, Irci su mi izrazito simaptični ali što se nogometa tiče ipak nisu ta klasa.
    Vjeran
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 11:33
    hahha, po meni bolje da niste niti na ep došli s takvom igrom, baš se vidi da su zalutali na ep jer su u dodatnima dobili estoniju, da su izvukli bilo koga drugoga nema šanse da bi vidjeli Poljsku.
    Obrisan korisnik